26 aprilie 2024

Un băiețel de 10 ani din Cornăţelu, riscă să își piardă vederea la un ochi, din cauza unei petarde care i-a explodat în față

peta3Atenție la orice materiale pirotehnice pe care ați fi tentați să le folosiți în aceste zile.

Un băiețel de 10 ani din Cornăţelu, riscă să își piardă vederea la un ochi, din cauza unei petarde care i-a explodat în față.

copgCopilul a fost dus de urgență la Spitalul Județean din Târgoviște și spune că a făcut greșeala să aprindă petarda, însă nu a mai reușit s-o arunce. Doctorii au decis să îl trimită imediat către o clinică din Capitală, unde băiatul va fi operat.

vmr1Copilul fusese împreună cu părinții și cei patru frați la niște rude, la priveghiul unui unchi.

În drum spre casă, cel mic ar fi găsit pe stradă o petardă și curios, i-a dat foc, fără să se gândească o clipă la pericol.

petaMama copilului: „Veneam de la cumnatul meu de la mort și a găsit o petardă și i-a dat foc și i-a sărit în ochi. El zicea numai: „Mami, mă ustură, mă ustură.”

Părinții susțin că și-au avertizat copiii să nu folosească petarde, însă în zadar.

peta1Tatăl copilului: „Pe drum a găsit o petardă și i-a sărit în ochi.”

Reporter: „A explodat?”

Tatăl copilului: „Da.”

Reporter: „L-a rănit grav?”

Tatăl copilului: „E rănit, grav.”

peta4Vecinul familiei: „Foarte periculoase, mai ales TT-urile și astea mai mari. Explozibilul ăla e foarte puternic. Să nu mai arunce, mai ales minori.”

Medicii de la Târgoviște l-au investigat pe cel mic și, îngrijorați că ar putea să-și piardă vederea la ochiul repectiv, l-au trasferat de urgență către Spitalul Oftalmologic din Capitală.

peta2Anca Oprescu Gârnea, medic specialist oftalmolog SJU Târgoviște: „Atrag atenția tuturor părinților, tuturor copiilor, să evite folosirea petardelor. Sunt foarte, foarte periculoase și se soldează cu leziuni ireversibile: pierderea ochiului, a vederii, handicap pe viață.”

În ultimele zile, jandarmii au confiscat numai în Târgoviște mii de petarde din apropierea unui complex comercial.

Webp.net-resizeimage (3)Legea prevede că cele mai multe articole pirotehnice sunt strict interzise la vânzare.

sursa – Pro TV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial