26 aprilie 2024
O ECHIPĂ BOLNAVĂ, BOLNAVĂ, BOLNAVĂ! Primită cu teamă şi respect, Chindia a plecat din Zăvoi cu coada între picioare!

O ECHIPĂ BOLNAVĂ, BOLNAVĂ, BOLNAVĂ! Primită cu teamă şi respect, Chindia a plecat din Zăvoi cu coada între picioare!

Stadion „1 Mai” Râmnicu Vâlcea. Spectatori: 1.000.

A marcat: Gogoşoiu (66). Şuturi spre poartă: 10-8. Şuturi pe poartă: 4-3. Cornere: 3-3.

Au arbitrat: Claudiu Baboia (Bucureşti) 7 – Doru Lucaciu 7, Monica Rigo 7 (ambii Cluj). Cartonaşe galbene: Vătăjelu (24), I. Popescu (40), Plecanciuc (80) / C. Anton (15).

Rm. Vâlcea: Tufişi – Zaharia (46 Stoica), Dandea, Plecanciuc, Vătăjelu – I. Popescu – O.Vasile, Roşca, Mitu (46 F. Pârvu), Pribac (77 Văduva) – Gogoşoiu. Antrenor: Laurenţiu Tudor.

Chindia: Perianu – Pătru, Morariu, Mladen, Carnariu – Băluţă (59 I. Radu), Honciu (72 Gavrilă), C. Anton – Cherchez – Verdeş, R. Dobre (68 Şerban). Antrenor: Silviu Dumitrescu.

Primită cu teamă şi respect, Chindia a plecat din Zăvoi cu coada între picioare, lăsând o impresie dezolantă. Plin de stângăcii şi fără forţă, croit pe singurul vârf Gogoşoiu, jocul gazdelor a găsit spaţiile dorite doar pe marile greşeli ale lui Carnariu şi Morariu, haios plasaţi la cele mai periculoase faze la poarta lui Perianu ale primei reprize, când Vasile a fost inexact (4), iar Mitu exagerat de altruist (33).

Chindia s-a văzut doar la ocazia foarte mare a lui Verdeş (31), care şi-a bătut joc de pasa perfectă venită de la Dobre, singura realizare a lui Răzvan din tot meciul. Perianu a oferit încă o dată siguranţă la şuturile lui Mitu (16) şi Pribac (29) sau prin ieşirile inteligente. Pentru statistică, primul şut al Chindiei spre şi pe poarta lui Tufişi l-am notat în minutul 26, de la Anton.

Un oarecare echilibru a fost şi la începutul reprizei secunde, când Băluţă a scos la sacrificiu o minge grea (53), pentru a trimite apoi slab dintr-o poziţie bună (54), Perianu remarcându-se şi el la şutul lui Pârvu (55). Am spus Perianu şi Băluţă, adică singurii jucători ai Chindiei care au luat notă de trecere la Vâlcea, ultimul scos neinspirat de Silviu, moment din care Pătru a fost sufocat şi umilit în flancul drept, ca de altfel toată echipa Chindiei.

Iniţial a ratat Roşca (64), pentru ca Dobre să piardă aiurea în faţa lui Gogşoiu, care a pătruns nestingherit pe zonă centrală şi a punctat cu un şut frumos, din afara careului (66), spre admiraţia lui Mladen, un nepot greoi şi ezitant. A urmat o ploaie de ocazii la poarta lui Perianu, însă Pârvu (79), Vasile (80) şi Gogoşoiu (87) au ratat ca nebunii, replica târgoviştenilor venind firav, în prelungiri, de la Radu şi Şerban.

Chindia a jucat finalul de meci în inferioritate numerică, Gavrilă a leşinat pe teren la câteva minute după ce a fost introdus, schimbările lui Silviu stricând parcă şi mai tare jocul leşinat al echipei. Dacă antrenorul gazdelor a mutat curajos la pauză, dar şi eficient, Dumitrescu a prins o zi de coşmar, pe care o va ţine minte toată viaţa. A fost ziua în care Chindia sa făcut de râs în oraşul lui Crăciunescu.

Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial