Zile de foc! Purtați haine deschise la culoare și hidratați-vă din plin | TargovisteNEWS

Zile de foc! Purtați haine deschise la culoare și hidratați-vă din plin

www.mariusbuga.ro_images_caniculaRecomandări pentru prevenirea evenimentelor negative pe parcursul acestor zile când sunt prognozate temperaturi ridicate

Limitați călătoriile lungi în zilele de caniculă, iar dacă acestea nu pot fi amânate, asigurați-vă de buna funcționare a instalației de climatizare!

În timpul călătoriei, faceți pauze dese în spații răcoroase și hidratați-vă consistent!

Înainte de a pleca la drum, asigurați-vă că ați alimentat autovehiculul cu combustibil suficient, că aveți la îndemână apă potabilă, trusă medicală cu medicamente necesare și stingătorul de incendiu.

Nu conduceți dacă vă simțiți obosiți. În nici un caz nu șofați dacă ați consumat alcool, chiar și în cantități reduse!

Dacă aveți probleme cardiace sau alte afecțiuni medicale de natură a împiedica șofatul în condiții de siguranță, se recomandă să evitați, pe cât posibil, deplasarea cu autovehiculul în perioadele caniculare, iar dacă acest lucru este absolut necesar, luați-vă un însoțitor.

Circulați cu atenție,  fiți calmi, nu vă enervați și dați dovadă de respect în trafic. Un comportament agresiv sporește gradul de victimizare prin accidente de circulație.

Nu lăsați copiii să aștepte în mașina staționată în zone călduroase, fără umbră! Starea acestora de sănătate poate fi grav afectată de temperaturile extreme!

Folosiţi parasolare pe geamurile laterale din spate, îndeosebi pentru protecţia copiilor. Aveţi în vedere faptul că partea din spate a habitaclului are întotdeauna o temperatură mai mare decât cea din faţă. Astfel, asiguraţi-vă că sistemul de climatizare este fixat corect şi util pentru toţi ocupanţii maşinii.

Dacă pe parcursul călătoriei, simţiţi sau vedeţi fum ieşind de sub capota maşinii, trageţi pe dreapta într-un loc sigur, opriţi motorul, coborâţi, scoateţi din maşină toţi pasagerii şi îndepărtaţi-vă de autoturism.

Purtați  haine lejere, subțiri, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare.

Consumați multe lichide, fructe și legume și evitați băuturile ce conțin cafeină sau mult zahăr.

Evitați alimentele cu un conținut sporit de grăsimi, în special pe cele de origine animală.

 

Life-Style

Nu rataţi expoziţia – ”Finețuri din casele târgoviștenilor”

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște invită publicul de toate vârstele să descopere ”Finețuri din casele târgoviștenilor”, expoziție deschisă de curând la parterul Muzeului de Istorie, ce va putea fi vizitată, gratuit, până la finalul lunii mai 2020. Colecția de Artă decorativă a muzeului deține o serie de porțelanuri pictate manual, [...]