27 aprilie 2024
Vocea Elevului, în Şcoala Altfel – ABSENTEISMUL

Vocea Elevului, în Şcoala Altfel – ABSENTEISMUL

 

abseComunicat de presa

 

Consiliul Judetean al Elevilor Dambovita-“Vocea Elevului”

 

  Absenteismul scolar a fost dezbatut  in cadrul dezbaterii  “Vocea Elevului”, organizata de Consiliul Judetean al Elevilor (CJE) Dambovita, in cadrul saptamanii Scoala Altfel “Sa stii mai multe,sa fi mai bun!”.

    Dupa aplicarea a aproximativ 300 de chestionare  la nivelul tuturor liceelor din judet absenteismul a fost identificat ca problema extrem de frecventa a sistemului educational actual,problema pe baza careia Bianca Vlad,presedinte CJE,Aura Marina,vicepresedinte CJE si Cosmina Voicu,secretar,sub atenta indrumare a doamnei prof. coordonator Sabina Teodorescu  au formulat 3 motinui de dezbatere si au prezentat statistici ingrijoratoare,atat la nivel judetean cat si national.

  Au fost create doua echipe(pro si contra) care au dezbatut fiecare motiune urmand a-si expune parerile prin argumente sustinute de exemple concrete.Elevii au discutat influenta tehnologiei,a profesorilor duri,a anturajelor dubioase,a metodelor de predare dar si a familiei asupra prezentei la scoala a scolarilor.

  La dezbatere au fost prezenti reprezentanti ai fiecarei verigi din lantul profesor-elev-parinte,gata sa isi sustina punctele de vedere si sa impartaseasca din experientele personale.

  La finalul dezbaterii s-a intocmit un “Decalog ” ce cuprinde 10 solutii propuse de participanti pentru diminuarea absenteismului scolar.Printre acestea se regasesc “Cresterea respectului elev-profesor” dar si “Comunicarea”, ca principal element al unui sistem educational propice dezvoltarii tinerilor.

  “Astazi am incercat responsabilizarea participantilor la dezbatere,dar si constientizarea efectelor negative ale absenteismului atat asupra elevului,cat si asupra sistemului in general”-declara Bianca Vlad,presedinte CJE.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial