26 aprilie 2024

VIDEO! Decizie DURĂ în cazul primarului de la Ulmi! Mărturiile cutremurătoare ale mamei fetiţei care a murit înecată în toaleta şcolii

OLYMPUS DIGITAL CAMERADecizie dura in cazul primarului comunei Ulmi din judetul Dambovita. Acesta a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare, dupa ce o fetita a murit inecata in closetul scolii. Nenorocirea a avut loc in primavara lui 2012.

Atunci, eleva a mers la toaleta din curtea institutiei de invatamant si s-a prabusit in latrina care nu era asigurata corespunzator. Din pacate, nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea ei.

Procurorii l-au acuzat de ucidere din culpa si pe administratorul firmei, care a construit haznaua fara sa respecte normele de siguranta.

Nicoleta a murit in chinuri groaznice. Parintii si bunica au si acum cosmaruri.

Copila s-a jucat in pauza impreuna cu doua colege, pe langa haznaua din curtea scolii.

S-au urcat pe o bucata de beton pe care o credeau sigura si au inceput sa sara. Asezate doar de forma deasupra closetului placile s-au deplasat iar fetitele s-au prabusit.

De atunci, parintii s-au luptat in instanta sa isi faca dreptate, iar miercuri judecatorii au decis ca edilul sef sa raspunda pentru tragedie.

Marinela Ion, mama fetei: Imi aparea in vis cand ma striga.
Reporter: Cerea ajutor ?
Marinele Ion, mama fetei: Da! N-am avut cu ce s-o ajut. Asta e! In primul rand pedeapsa vreau! Copilul inapoi nu imi mai vine

Mecanicul scolii a reusit sa le traga la suprafata pe doua dintre ele.

Daniel Mihai mecanicul scolii: ”Fetita asta n-a avut practic nicio sansa, placa asta nenorocita a prins-o. Parca a pus-o cineva cu mana”

Anchetatorii spun ca muncitorii nu au acoperit haznaua cu un capac sigur, asa cum scria in contractul cu primaria.

Fara sa tina seama de asta, primarul a acceptat lucrarea si a si platit-o.

Acum, in prima instanta, edilul acuzat de ucidere din culpa a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare.

Nicolae Varzaru primarul comunei Ulmi: Nu ma consider vinovat, nu am stiut nici macar cand s-a construit. Eu sunt de meserie zootehnist, nu ma pricep sa fac verificari, cei de specialitate, prpoectantul ar fi trebuit sa faca receptia, ei sunt cei responsabili

De altfel, primarul inca functie a ramas singurul responsabil de moartea Nicoletei dupa ce administratorului firmei de constructii a murit intre timp.

Ion Gabriel, tatal fetei: “Condamnarea e prea mica, dar ce sa facem, asta e decizia instantei, o sa mergem la curtea de apel.”

Acum fosa septica este asigurata corespunzator. din pacate a fost nevoie de aceasta tragedie pentru ca societatea sa respecte lucrarea si s-o faca asa cum ar fi trebuit de la bun inceput.

Magistratii au hotarat si ca primaria, primarul si firma de constructii sa le plateasca parintilor copilei 230.000 de lei, sub forma de daune morale si materiale. De asemenea firma de constructii ar trebui sa achite si o amenda de 60.000 de lei. Doar ca societatea a intrat in insolventa asa ca nu e sigur ca statul va incasa acesti bani.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial