26 aprilie 2024
VIDEO: Comuna care stă şi se uită la 1 milion de euro, aşteptându-i pe chinezi. Ce s-a ales de liceul tehnologic, abandonat de 3 ani

VIDEO: Comuna care stă şi se uită la 1 milion de euro, aşteptându-i pe chinezi. Ce s-a ales de liceul tehnologic, abandonat de 3 ani

liceudO investitie de un milion de euro zace fara folos intr-o comuna din Dambovita. Cu bani europeni, dar si de la Ministerul Educatiei, autoritatile au ridicat un liceu tehnologic care ar fi trebuit sa formeze specialisti pentru o fabrica de electronice.

Asta, dupa ce un om de afaceri turc, reprezentant al unei firme din China, a promis, cu surle si trambite in 2011 o investitie de 180 de milioane de euro, dar in trei ani nu a miscat niciun deget.

In mai 2011, la usa primariei din Darmenesti, somerii din zona visau la una din cele 2000 de slujbe in viitoarea fabrica de electronice. Auzisera ca acolo se vor fabrica televizoare LCD, componente pentru laptopuri si tablete, iar salariile nu vor fi mici. Numai ca proiectul a ramas doar pe hartie.

Investitia de 180 de milioane de euro din Darmanesti, Dambovita, se lasa mult si bine asteptata. Promisiunea chinezilor ca vor ridica o fabrica de electronice nu s-a materializat de mai bine de trei ani. Culmea, autoritatile locale inca mai spera intr-o minune.

“Mai cred inca. Urmeaza pe langa liceu sa facem restul, sa se numeasca campus preuniversitar, sau cum io zice…”, spune primarul Matei Gheboianu.

Insa oamenii s-au impacat insa deja cu gandul ca proiectul nu va fi realizat: “Ati crezut in aceasta investitie cand ati auzit? Niciodata. Si nu voi crede! Asta maine, poimaine o cumpara cineva.”
Noul presedinte al Consiliului Judetean Dambovita spune ca planurile ridicarii unei fabricii de electronice in apropierea comunei erau sortite esecului.

“Investitia de care s-a vorbit ani de zile nu cred ca se se va realiza vreodata. Nu cred ca un investitor serios ar construi in camp cata vreme are variante in parcurile industriale, unde are utilitati.”, ne-a declarat Adrian Ţuţuianu.
Cladirea ar trebui folosita in alt scop, propun oficialii din invatamant.

“Poate sa-si gaseasca o destinatie in interesul invatatmantului. Daca se va continua sa ramana in acest stadiu de abandon probabil ca se va deteriora, se va uza in timp. Am putea sa facem chiar si un centru regional pentru proiecte pentru aceasta zona.” , spune Ovidiu Băsceanu, inspector şcolar general adjunct în cadrul IŞJ Dâmboviţa. Nu este exclus ca autoritatile si ministerul Educatiei sa fie obligate sa dea inapoi banii europeni din cauza faptului ca proiectul nu si-a atins scopul.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial