26 aprilie 2024

Trenurile vor continua să circule pe ruta Pietroşiţa-Târgovişte, de la 1 martie

trenp4„Este o circulară internă în cadrul CFR în care se precizează că trenurile vor continua să circule pe ruta Pietroşiţa-Târgovişte începând de la 1 martie.

Acest lucru se datorează demersurilor preşedintelui PSD Dâmboviţa, a parlamentarilor de Dâmboviţa, dar şi întâlnirii care a avut loc la Târgovişte cu reprezentanţii CFR.

Am trecut prin multe cu acest tren pe această rută, s-au făcut demersuri deosebite, mai ales că CFR a investit acum câţiva ani vreo 2 milioane de euro în terasamentul căii ferate afectat de râul Ialomiţa şi mai ales că suntem cap de linie- Poarta Bucegilor, în perspectiva declarării zonei Moroieni-Padina- Peştera staţiune de interes naţional. Este vorba despre turişti, dezvoltarea firmelor de la Pucioasa, de la Priboiu…

Problema este legată şi de managementul CFR-ului, încă se mai merge cu „Naşul”, am informaţii de la cetăţeni că fenomenul este dezvoltat pe tronsonul Pietroşiţa- Pucioasa, şi aşa apar şi pierderile. Aşa că ţine şi de ei, de felul cum îşi fac treaba pentru că concurenţa este foarte mare pe zona rutieră. Au fost 11 trenuri, acum vor fi 7 trenuri… Noi am spus că vrem mai puţine perechi de trenuri, dar care să circule la ore foarte bune, să se ţină cont de elevi, de studenţi…

Acum se pare că orele sunt bune, primul tren care va pleca de la Pietroşiţa este la 6 dimineaţa, înainte era la 4 dimineaţa… Trebuie acum să se facă controale la naşii de tren pentru că acolo este o problemă.

Spui că nu ai încasări, dar dacă monitorizezi mai bine probabil că acestea vor creşte. Noi suntem foarte mulţumiţi că am salvat această rută din cele 97 care erau în vizor pentru închidere totală”, a declarat primarul comunei Pietroşiţa, Leonard Dicu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial