Târgovişte – Parcul Mitropoliei se va transforma spectaculos! | TargovisteNEWS

Târgovişte – Parcul Mitropoliei se va transforma spectaculos!

mitr“Dupa debutul lucrarilor la Piata Tricolorului, o alta investitie importanta, aferenta zonei centrale a municipiului nostru, intra in linie dreapta.
Astfel, in aceasta saptamana, va fi lansata licitatia in vederea incheierii contractului de executie de lucrari pentru proiectul “Reabilitare si modernizare Parcul Mitropoliei, Municipiul Targoviste”.
mitr2In linii mari, investitia presupune restaurarea ruinelor existente, iar pentru punerea in valoare si protejarea acestora, se prev…ede zidarie de piatra la partea superioara, consolidarea sau dupa caz marcarea ruinelor pe o alta cota (mai ridicata) a zidurilor vechilor chilii, marcarea beciurilor palatului mitropolitan de pe latura de vest, inclusiv protejarea lor la partea superioara cu zidarie de piatra, refacerea turnului principal de acces in incinta, refacerea zidurilor vechiului paraclis al Mitropoliei, marcarea in teren a fantanii vechii Mitropolii si amenajarea aleilor de acces.
mitr1Totodata, se va proceda la desfacerea integrală a pavimentului existent şi la realizarea unui pavaj nou, diferenţiat, în funcţie de specificul suprafeţei destinate circulaţiei pietonale:
- zona alei pietonale, promenadă;
- zona loc de joacă pentru copii si paviment fără rosturi (zona pentru role, skateboard);
- construirea acceselor în parc de tip plan înclinat (rampă), fără trepte sau borduri în vederea asigurării unui acces facil persoanelor cu dizabilităţi, bicicliştilor, cărucioarelor pentru copii, etc;
mitr3In acelasi timp, se vor extinde si infrumuseta zonele verzi, urmand a se planta vegetaţie înaltă (8-10m – aliniament cu platani), vegetaţie medie (4-6m – plantaţie de magnolii) sau vegetaţie joasă (– gazon şi amenajări florale).
In plus, vor fi reconstruite fantanile arteziene, vor fi modernizate toate retelele edilitare si se va asigura dotarea cu mobilier urban modern şi de bună calitate (băncuţe, coşuri de gunoi, rastel pentru biciclete, figurine urbane, etc.) care să satisfacă condiţiile de confort, durabilitate si estetică”, a precizat primarul Cristian Stan.

Life-Style

Nu rataţi expoziţia – ”Finețuri din casele târgoviștenilor”

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște invită publicul de toate vârstele să descopere ”Finețuri din casele târgoviștenilor”, expoziție deschisă de curând la parterul Muzeului de Istorie, ce va putea fi vizitată, gratuit, până la finalul lunii mai 2020. Colecția de Artă decorativă a muzeului deține o serie de porțelanuri pictate manual, [...]