26 aprilie 2024

SPR Dâmboviţa, SPERIETOARE pentru şoferii certaţi cu legea!

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiInfracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, descoperite de poliţişti în weekend

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr.5 Poliţie Rurală Voineşti, în timp ce se aflau în exercitarea serviciului de supraveghere şi control a traficului rutier, au oprit un autoturism condus de un bărbat, de 33 de ani, din Târgovişte.

S-a procedat la testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, acesta prezentând o alcoolemie de 1,19 mg/l alcool pur în sânge.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţe Târgovişte pentru a i se  preleva monstre biologice în vederea stabilirii îmbibaţiei alcoolice.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii prev. şi ped. de art. 336 alin. 1, respectiv de “ conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Totodată, un tânăr, de 20 de ani, din comuna Lunguleţu, a fost depistat pe DN7, pe raza localităţii Slobozia-Moară, în timp ce se deplasa cu un autoturism, deşi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Tânărul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin.1 din Codul Penal.

ŞTIRE DE PRESĂ

www.mariusbuga.ro_images_centuraNeutilizarea centurii de siguranţă şi a sistemelor de retenţie omologate, în atenţia poliţiştilor rutieri !

În perioada 10-11 martie a.c., sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R, poliţiştii rutieri dâmboviţeni vor desfăşura acţiuni pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto şi a pasagerilor din vehiculelor care nu poartă centura de siguranţă şi sistemele de retenţie omologate.

Activităţile se înscriu în calendarul Campaniei preventive „SEATBELT”, desfăşurate pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre TISPOL (Organizaţia Poliţiilor Europene).

www.mariusbuga.ro_images_rutieraAcţiune a poliţiştilor rutieri

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au acţionat pe linia prevenirii producerii accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, precum şi pentru verificarea legalităţii transportului de mărfuri şi persoane.

Cu ocazia acţiunii, au fost oprite în trafic pentru control peste 160 de autovehicule.

În urma neregulilor descoperite, poliţiştii rutieri au aplicat 73 de sancţiuni contravenţionale şi au retras 25 de certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancţiunilor se ridică la 22 750 de lei.

Astfel, 49 de şoferi au fost amendaţi pentru încălcarea regimului legal de viteză, iar 6 pentru neportul centurii de siguranţă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial