Secția de Recuperare Neuromotorie, în vizorul conducerii consiliului judeţean | TargovisteNEWS

Secția de Recuperare Neuromotorie, în vizorul conducerii consiliului judeţean

neuroComunicat de presă

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, însoțit de vicepreședintele Alin Manole și de conducerea Spitalului Județean de Urgențe Târgoviște, reprezentată de managerul Claudiu Dumitrescu și directorul de îngrijiri Rodica Nicolae, a efectuat o vizită de lucru la Secția de Recuperare Neuromotorie Copii Gura Ocniței.

După vizitarea celor trei pavilioane ale centrului, autoritățile s-au pus de acord în privința asfaltării curții, a începerii lucrărilor de întreținere și reabilitare și au discutat despre posibilitatea ca, în viitor centrul să intre într-un proiect mai amplu de  modernizare.

Unitatea de recuperare beneficiază de un complex recuperator constând din: hidrokinetoterapie în bazine treflo din fibră de sticlă, termoterapie, kinetoterapie și reeducare motorie în cele 5 săli de kinetoterapie, ergoterapie (toată gama de proceduri), psihoterapie, activități recreative. Secția găzduiește pacienți (copii) cu afecțiuni neuromotorii și motorii din aproape toate județele țării având 200 de paturi, (150 pentru pacienți și 50 pentru însoțitoare), iar în prezent aici sunt spitalizați 113 copii. Centrul de la Gura Ocniței este unul dintre cele mai bune centre de recuperare neuro-motorie pentru copii din ţară.

 

         Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

Life-Style

”Povestea iei”, la Curtea Domnească din Târgoviște

Expoziţia etnografică ”Povestea iei”   Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște invită publicul să descopere ”Povestea iei”, expoziţie etnografică organizată la Muzeul de Artă, str. Calea Domnească, nr. 185, care va fi deschisă publicului miercuri, 24 iunie 2020, ora 14:00. ”În anul 2013, în data de 24 iunie, odată cu sărbătoarea [...]