26 aprilie 2024

SCANDALUL VICEPRIMARILOR! Se schimbă foaia în multe comune din județ!

butimanu„Generat de Ordonanța 55  s-au mai schimbat echilibrele politice. Mai sunt consilii în care se fac schimbări de viceprimari, Mătăsaru, Crevedia, Butimanu.

Instituția Prefectului nu a atacat în contencios un act al consiliului local, prin care se revoca alegerea unui viceprimar sau prin care se desemna să îndeplinească viceprimarul atribuțiile de primar, numai pentru simplul fapt că s-a petrecut într-o ședință extraordinară.

Ordonanța 55 a schimbat un pic realitățile. Vom vedea ce face Parlamentul cu ea.

La momentul acesta, toți primarii, toate consiliile locale, toți secretarii au o presiune generată de acele adrese transmise de partidele din opoziție care doresc să se înceteze mandatele aleșilor locali care au migrat.

Noi nu ne-am repezit să facem recomandări consiliilor locale care funcționează pe principiul autonomiei. Le-am recomandat doar ca adresele respective să fie tratate cu seriozitate.

Să nu le răspundă un funcționar de birou, ci să fie introduse în ședințele consiliului local și acesta să hotărască încetarea ori să le considere prematur introduse în ordinea de zi, dat fiind că Parlamentul, așa cum spune decizia Curții Constituționale, încă nu s-a pronunțat cu privire la efectele pe care le-a produs OUG 55”, a declarat Antonel Jijie, subprefectul județului Dâmbovița.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial