26 aprilie 2024
Salvamontiştii dâmboviţeni, ajutor pentru doi răniţi pe munte!

Salvamontiştii dâmboviţeni, ajutor pentru doi răniţi pe munte!

turistr2“In data de 17 Iulie 2014, in jurul orei 23.58, in urma unui apel telefonic catre Dispeceratul National Salvamont venit din partea padurarului din zona Pestera, am fost solicitati sa intervenim in cazul unei persoane ce se afla pe platoul Padina.

O echipa formata din 5 salvatori montani s-a deplasat de urgenta cu masina din dotare la locul solicitat, ajungand in zona in aproximativ 10 minute [ora 00.08], unde a gasit o persoana ce prezenta multiple plagi la nivelul scalpului si urechii drepte.
In urma controlului primar s-a constatat ca pacientul nu mai prezinta alte leziuni si s-a hotarat transportarea lui la Refugiul Salvamont Pestera urmand a fi suturat de catre medicul echipei Salvamont Dambovita si toaletandu-i-se toate plagile.
Dupa cele mentionate mai sus pacientul a fost transportat la locul unde era cazat, acesta fiind in afara oricarui pericol.”
turistir” In data de 18 Iulie 2014, in jurul orei 11.50, in urma unui apel telefonic catre Dispeceratul National Salvamont din partea unui turist aflat in zona Padina am fost solicitati sa intervenim in cazul unei persoane ce se afla in apropierea Cabanei Padina pe traseul spre Saua Strunga.
O echipa formata din 3 salvatori montani s-a deplasat de urgenta cu masina si cu ATVul din dotare la locul solicitat ajungand in zona in aproximativ 15 minute [ora 12.05], unde a gasit o persoana ce prezenta o fractura inchisa la nivelul membrului inferior drept (1/3 inferioara a tibiei) si o luxatie de gradul II la nivelul membrului superior drept.
A fost imobilizat membrul inferior drept si membrul superior drept cu atelele din dotare, urmand ca victima sa fie transportata la refugiul Salvamont Pestera unde i s-a administrat un calmant pe cale intravenoasa si solutie Ringer.
Dupa stabilizarea victimei s-a hotarat solicitarea unei ambulante la serviciul integrat 112, pacientul urmand sa fie predat echipajului medical de urgenta la ora 14:05.”
sursa – Salvamont Dâmboviţa
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial