27 aprilie 2024

Reacţia conducerii DGASPC Dâmboviţa după dezvăluirile şocante de la Găeşti!

dgaspcCOMUNICAT DE PRESĂ

 

Urmare articolului publicat de către “Cronica Găeștiului”, în data de 26.02.2016, referitor la Complexul de Servicii Sociale Găești , vă aducem la cunoştinţă că instituția noastră s-a autosesizat și a fost constituită o echipă de control, formată din psihologi, asistenți sociali și juriști, care s-a deplasat de urgenta astăzi, 29.02.2016, la ora 8.00, pentru a cerceta cele sesizate. Mentionam ca vor fi purtate discuții atât cu angajații cât și cu copiii, urmând a se întocmi un raport, iar daca vor fi identificate situatii de abuz vom sesiza deindata organele abilitate si vor fi luate imediat masuri administrative conform legislatiei.

Vă informăm că în cadrul acestui centru s-au desfășurat numeroase verificări de către instituțiile abilitate, precum și controale interne, privind respectarea standardelor de calitate și de cost pentru serviciile oferite.

Activitatea centrului a fost verificată periodic de către Inspecția Socială (4 teme de control în anul 2015), Centrul de Resurse Juridice București, Consiliul Județean Dâmbovița, Compartimentul Audit și Serviciul Management de Caz pentru Copii, toate rapoartele de control fiind favorabile.

Menționăm că în conformitate cu standardele de cost în vigoare, raportul angajați/copii cu dizabilități aflați în centre este de 1/1. În ceea ce privește hrana copiilor, meniurile sunt afișate și sunt stabilite săptămânal de către o comisie din care face parte și un asistent medical. Cuantumul de hrană este stabilit prin legislație și este de 18 lei/zi pentru copii cu vârsta între 0-3 ani și de 24,9 lei/zi pentru copii cu vârsta între 4-18 ani. Servirea mesei în cadrul centrului este asistată de către angajați și supervizată de către șeful de centru.

În numele bunei colaborări derulate cu reprezentanții presei locale și naționale, ne exprimăm disponibilitatea, la solicitare, de a organiza vizite în cadrul centrului, pentru a vedea condițiile în care sunt îngrijiți copiii cu dizabilități. Menționăm că aceste vizite vor fi organizate cu respectarea prevederilor HG 1018/2002 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la obligațiile ce revin serviciilor publice specializate pentru protecția drepturilor copilului în vederea garantării respectării dreptului la imagine și intimitate al copilului aflat în plasament.

Director general,

ing. Cristiana Bucur

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial