26 aprilie 2024
PROTEST ÎN LUMEA CULTURALĂ! Angajaţii Teatrului Tony Bulandra, ai Filarmonicii Muntenia şi ai Artpress, în război cu edilii locali!

PROTEST ÎN LUMEA CULTURALĂ! Angajaţii Teatrului Tony Bulandra, ai Filarmonicii Muntenia şi ai Artpress, în război cu edilii locali!

Protest in lumea culturala, la Targoviste! Actorii Teatrului Tony Bulandra, impreuna cu angajatii Filarmonicii Muntenia si cei ai Trustului de presa Artpress au protestat in fata sediului Consiliului judetean Dambovita.

Ei se razboiesc cu edilii locali, pe care ii acuza ca nu dau bani suficienti culturii, ba mai mult ca incearca sa le inchida institutiile. Nimic adevarat, se apara cei acuzati, care spun ca se vor lua doar masuri de reorganizare, din cauza ca banii de la buget sunt insuficienti. Angajatii teatrului si ai filarmonicii din Targoviste au protestat pret de doua ore. Au scandat lozinci impotriva primarului orasului si a presedintelui consiliului judetean, pe care ii acuza ca nu sunt interesati de cultura si incearca marginalizarea artistilor. “autoritatile locale au incercat in mod sistematic sa ne ingenuncheze, intai prin taierea bugetelor apoi prin ideea aceasta de a duce institutia de cultura care functioneaza dupa legi specifice intr-un centru de cultura cu un manager pe care il poate controla puterea politica, noi nu mai avem dreptul la expresie, dictatura portocalie se naste la Targoviste, este un moment extrem de grav”, a declarat pentru sock.ro Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului Tony Bulandra Targoviste. “Se aproba bugetul iar noi am inaintat un buget iar dansii vor aproba alt buget care ne ajunge numai pentru o luna de zile fiindca se urmareste sa fim transferati spunand ca nu exista bani pentru finantarea filarmonicii si in bugetul pe 2010 sunt prevazuti mai multi bani decat in 2009. Daca anul asta au prevazut mai multi bani in conditiile in care noi am scazut bugetul, suntem solidari cu criza, am luat salariile cele mai mici, nu ne-au platit sporuri, nu ne-au platit tichete de masa, deci, toate drepturile pe care dansii le-au luat, noi nu le-am luat”, a precizat Cristina Munteanu, directorul Filarmonicii Muntenia. Florin Popescu, presedintele Consiliului Judetean Dambovita spune, fara patima politica si orgoliu, ca banii publici nu sunt suficienti pentru a acoperi nevoile celor doua institutii de cultura, asa ca e nevoie de o reorganizare. Altfel, ori teatrul ori filarmonica se va inchide. FOTO – Artpress

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial