27 aprilie 2024

Polițiștii dâmbovițeni, controale în zonele aglomerate

poli1COMUNICAT DE PRESĂ

Acțiuni pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19 în zonele aglomerate din județul Dâmbovița

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, începând cu data de 3 iulie a.c., echipe mixte formate din politiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier, Direcției Sanitar Veterinare, Direcției de Sănătate Publică si cei de la Protecția Consumatorului vor acționa, în următoarele două săptămâni, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

În acest sens se vor desfășura activități de verificare cu efective mărite în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, ștranduri și terase.

Totodată, printre prioritățile echipelor de verificare va fi și transportul în comun, cât și cel feroviar.

Astfel, de la începutul acțiunii și până în această dimineață, la nivelul județului Dâmbovița au fost  verificate 52 de societăți comerciale, iar pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv pentru încălcarea măsurilor de protecție individuală, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale.

De asemenea, au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 25 la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Pe parcursul acestui weekend, zilnic, peste 250 de cadre vor fi în teren, la datorie, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Reamintim tuturor cetățenilor că, în condițiile actuale, este necesar să manifeste un comportament responsabil și să respecte măsurile de distanțare socială.

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial