Patron din construcţii, amendat cu 200 de milioane de lei vechi pentru că folosea munca la negru! | TargovisteNEWS

Patron din construcţii, amendat cu 200 de milioane de lei vechi pentru că folosea munca la negru!

varf4COMUNICAT DE PRESĂ

ACTIVITATE OCTOMBRIE 2017

În cursul lunii octombrie 2017 activitatea I.T.M. Dâmbovița s-a concretizat în efectuarea a 101 controale în domeniul relațiilor de muncă, respectiv 66 de controale în domeniul securității şi sănătății în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă au fost sancționați 19 angajatori cu avertismente și amenzi în valoare de 67000 de lei pentru următoarele neconformități: neîndeplinirea măsurilor dispuse în urma controalelor efectuate de către inspectorii de muncă, refuzul angajatorului de a prezenta documentele solicitate în vederea efectuării controlului, nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidență a salariaților (Revisal).

În vederea punerii în aplicare a Programului de guvernare 2017-2020 I.T.M. Dâmbovița desfășoară continuu acțiuni de identificare a muncii nedeclarate. Astfel, în luna octombrie 2017 a fost depistat un angajator din domeniul construcțiilor folosind o persoană fără forme legale de angajare, motiv pentru care a fost sancționat cu amendă în valoare de 20000 de lei.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 66 controale efectuate, 80 de neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 48 de angajatori sancționați, 7 amenzi contravenţionale totalizând 23.000 de lei.

Inspector şef

Marius Lixandru

 

Life-Style

Oaspeții de la Răvăşitul oilor, ademeniți cu pastramă de oaie, mămăligă și brânză de burduf!

Odată cu venirea toamnei, bacii coboară turmele din munți și aduc cu ei produse delicioase. La Runcu a devenit deja o tradiție ca la mijlocul lunii septembrie, pe dealul de la marginea localității, să fie păstrat obiceiul numit “răvășitul oilor”. Și cum ciobanii pun pe tarabe bulz, pastramă ori urdă, turiștii se grăbesc să guste [...]