26 aprilie 2024
IPJ Dâmboviţa te sfătuieşte cum să eviţi NENOROCIRILE!

IPJ Dâmboviţa te sfătuieşte cum să eviţi NENOROCIRILE!

COMUNICAT DE PRESĂ

Prevenirea accidentelor rutiere, obiectiv al poliţiei dâmboviţene!

Cauzele producerii accidentelor rutiere rămân a fi imprudenţa pietonilor, viteza excesivă sau neadaptarea vitezei la condiţiile de trafic. Nu puţini sunt cei care și-au pierdut viaţa în urma acestor accidente, care puteau fi evitate.

Având în vedere condiţiile meteo din această perioadă, pentru a reduce riscul de producere al unui accident, poliția recomandă:

Pentru cei aflați la volan

Adaptaţi permanent viteza la condițiile de drum, trafic și meteo!

Depășirea limitelor legale de viteză, neadaptarea vitezei la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice. Pentru un trafic rutier mai sigur vă recomandăm să respectaţi limitele legale de viteză! Evitaţi să consumaţi alcool atunci când știţi că veţi urca la volan!

Înainte de a pleca la drum, puneţi-vă centura de siguranţă

Înainte de a pleca la drum, verificaţi întotdeauna starea tehnică a autovehiculului!

Pentru pietoni:

Circulaţi numai pe trotoare iar în lipsa acestora pe potecile laterale ale drumului public! Angajaţi-vă în traversarea părții carosabile numai după ce v-aţi asigurat că acest lucru se poate face în siguranţă! Circulaţi numai pe partea stângă a drumurilor publice, dacă acestea nu au trotoare sau poteci!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial