26 aprilie 2024
IMAGINI ŞI DECLARAŢII EXCLUSIVE! Şase sirieni, descoperiţi într-un TIR, la Găeşti! Au plătit 2500 de euro să ajungă în Austria, de teama războiului

IMAGINI ŞI DECLARAŢII EXCLUSIVE! Şase sirieni, descoperiţi într-un TIR, la Găeşti! Au plătit 2500 de euro să ajungă în Austria, de teama războiului

sirie4Au fugit din tara lor, de teama sa nu fie ucisi. Vorbim despre sase sirieni, gasiti luni-noapte ascunsi in remorca unui tir, in Dambovita.

sirie2Imigrantii au povestit ca au platit cate 2.500 de euro unui barbat din Turcia, care le-a promis ca vor ajunge in siguranta in Austria. Soferul autotrenului sustine insa ca nu stia de existenta strainilor care calatoreau ilegal.

sirie5Soferul venea cu tirul din Turcia si transporta componente pentru fabrica de frigidere din Gaesti. Barbatul crede ca imigrantii s-ar fi urcat pe ascuns in autotren, undeva la granita dintre Turcia si Bulgaria.

sirie1“Habar nu am. Am gasit unul dintre sirieni, la deschiderea usilor, sigiliul intact, l-am gasit langa marfa. Cand am tipat la el si l-am injurat a fugit incolo, mai era unul culcat, il vazusera baietii din rampa” a povestit soferul.

sirie7Vizibil speriati, dar pasnici, imigrantii au povestit ca au fugit din tara lor, de teama sa nu cada victime in razboiul altora. Si-au lasat sotiile si copiii acasa, cu gandul ca, dupa ce vor ajunge in siguranta in Austria, isi vor salva si familiile.

sirie3Imigrant: In Siria sunt prea multe probleme, mor prea multi oameni acolo si a trebuit sa ma salvez, sa fiu in siguranta. Reporter: Ati platit pentru aceasta calatorie? Imigrant: Da. Reporter: Cat? Imigrant: Cate 2.500 de euro de fiecare.

sirie6Dupa ce au fost audiati mai multe ore, sirienii au fost cazati intr-un centru special pentru refugiati. Ei vor fi consiliati si, cel mai probabil, trimisi inapoi, acasa.
sirie
fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial