26 aprilie 2024

Găeşti: Pentru că “nu au ştiut parola”, edilii oraşului Găeşti nu au fost invitaţi la vizita ministrului Sănătăţii, la spitalul orăşenesc

primar-gaeComunicat de presă

„Ieri, la Spitalul Orăşenesc Găeşti, la invitaţia candidatei PSD la alegerile europarlamentare, Rovana Plumb, şi-a făcut apariţia ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Pentru că noi, autorităţile locale, cele care administrăm cu mari eforturi unitatea spitalicească, nu am ştiut „parola”, nu am fost invitaţi la această întâlnire de taină. Şi pentru că nu am fost prezenţi, candidata şi ministra şi-au permis – în faţa medicilor şi a asistenţilor scoşi din secţii şi aliniaţi cu flori – discuţii, interpretări şi afirmaţii năucitoare la adresa mea, dar şi a colegilor mei care, cu bună-credinţă, tot investim de câţiva ani în sănătatea locală.

În 2015, când am preluat funcţia de primar al Găeştiului, Spitalul Orăşenesc era într-o situaţie dramatică. Pe acele coordonate, nu avea cum să fie acreditat. Cu investiţiile din bugetul local şi cu munca salariaţilor, am reuşit să salvăm unitatea spitalicească de la închidere, să acordăm bonuri de masă şi cheltuieli de transport personalului, să asigurăm condiţii decente de îngrijire a bolnavilor. Practic şi concret, din 2015 şi până acum, am investit 15 miliarde lei vechi, bani care se văd şi care au transformat radical spitalul în ultimii ani.

De asemenea, în 2018, luând de bune promisiunile Ministerului Sănătăţii cum că vom primi aparatură, am blocat suma de 300.000 de lei, reprezentând co-finanţarea necesară. În 2019, avem alocată deja suma de 327.000 lei, pentru co-finanţare, tot pentru aparatură. Suntem în mai, aparatele încă nu au venit, sunt pe hârtie, dar sacul cu promisiuni s-a golit ieri la Spital, în cadrul campaniei electorale pesediste. Pe marginea celor relatate, aş dori să trag câteva concluzii:

1. În ce calitate a invitat-o Rovana Plumb pe ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în Spitalul Orăşenesc Găeşti? În calitatea de fost ministru, de preşedinte PSD Dâmboviţa, de candidat la europarlamentare? Nu cumva invitaţia cu „parolă” sfidează ierarhia instituţională şi demonstrează exact valorile partidului de guvernământ, adică aroganţă, nesimţire, dispreţ, umilire?!

2. Cum îşi permite Rovana Plumb să discute despre investiţiile făcute de Primăria şi Consiliul Local Găeşti, în condiţiile în care consilierii pe care îi păstoreşte nu au vrut să voteze niciodată sumele importante alocate şi aprobate de majoritatea PNL din CL pentru unitatea spitalicească?

3. Mă întreb cum s-au simţit Rovana Plumb şi Sorina Pintea când au fost primite, ca înainte de 1989, de către personalul scos abuziv de pe secţii şi obligat să le întâmpine, deşi atât medicii, cât şi asistenţii aveau priorităţi care ţineau de viaţa şi sănătatea pacienţilor.

4. Să foloseşti instituţii, şi mai ales spitale, în campania electorală ţine de cinismul unui partid care nu mai are limite şi ai cărui membri sunt întâmpinaţi, absolut orinde merg în această ţară, cu deja celebrele huiduieli. Poate acesta este şi motivul pentru care Rovana Plumb şi Sorina Pintea şi-au dorit un mediu controlat, în care să nu fie în situaţia penibilă de a se confrunta direct cu dispreţul găeştenilor.

5. Cu toate acestea, am convingerea că medicii şi asistentele nu au uitat cum erau umiliţi şi controlaţi în perioada 2012 – 2014, atunci când PSD a condus Găeştiul.

6. Promisiuni privind investiţii în Spitalul Găeşti face PSD de când lumea şi mai ales în campanii electorale. Investiţiile care s-au făcut însă, cel puţin din 2015 până astăzi, au fost realizate, în cea mai mare parte, prin efortul autorităţilor locale şi chiar ale unor persoane private.

7. Ieri, am văzut cu dezamăgire cum conducerea Spitalului Găeşti nu a avut demnitatea să o înfrunte pe candidata Rovana Plumb şi să-i spună adevărul: că unitatea spitalicească are cea mai bună relaţie cu autorităţile locale din toate timpurile, că investim şi am investit sume importante, că facilităm obiectivul atragerii de medici, că nu timorăm personalul, aşa cum s-a întâmplat în vremurile trecute, că relaţia noastră este bazată pe respect şi colaborare şi pe bune intenţii.

8. Voi continua să sprijin Spitalul Orăşenesc Găeşti să-şi atingă obiectivele. Cred că serviciile medicale trebuie îmbunătăţite permanent, cred că avem nevoie de medici bine pregătiţi, care să-şi dorească să lucreze în oraşul nostru, cred că medicina trebuie adusă la nivelul anului 2019, iar acest lucru presupune un efort constant şi permanent.

Ataşez filmările realizate ieri la Spitalul Găeşti, în care Rovana Plumb joacă, exact ca într-un film prost, fără să fie contrazisă de nimeni, rolul revoltei în faţa unei aşa-zise lipse de investiţii”, a precizat primarul oraşului Găeşti, Grigore Gheorghe.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial