27 aprilie 2024

Drumuri însângerate: 12 persoane, decedate, iar alte 28, grav rănite

accamb4Poliţia dâmboviţeană vă informează:

 

La nivelul judeţului Dâmboviţa, pe parcursul anului 2013, ca urmare a indisciplinei pietonale, au fost înregistrate 96 de accidente rutiere.

 

Dintre acestea, 40 au fost accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 12 persoane şi rănirea gravă a 28.

 

Cele mai multe accidentele rutiere s-au produs ca urmare a traversării neregulamentare a părţii carosabile (66) şi a deplasării pietonilor pe partea carosabilă (24).

 

Traversarea neregulamentară a avut drept consecinţă decesul a 5 persoane, rănirea gravă a 19 persoane şi rănirea uşoară a 43.

 

Deplasarea pietonilor pe partea carosabilă a determinat producerea a 24 de accidente rutiere, soldate cu decesul a 5 persoane, rănirea gravă a 7 pietoni şi rănirea uşoară a 12.

 

Pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietoni, astăzi, 25 iulie 2014, pe raza municipiului Târgovişte, poliţiştii rutieri, în colaborare cu structurile de prevenire, au desfăşurat o campanie, ocazie cu care au fost distribuite recomandări  atât pietonilor adulţi precum şi copiilor.

 

Pentru prevenirea implicării copiilor în evenimente rutiere, poliţia dâmboviţeană recomandă  părinţilor să îi înveţe pe cei mici :

 

Să circule numai pe trotuare !

 

-Să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje !

 

-Acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora!

 

-Să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii !

– Să evitei să traverseze strada în fugă!

 

– Să aştepte mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate şi nu pe partea carosabilă !

 

-Să evite să se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi să aleagă locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei, etc.) !

 

Totodată,  poliţia rutieră le recomandă pietonilor ca traversarea drumurilor publice să se facă numai prin locurile special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje şi numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor şi numai după ce s-au asigurat temeinic, iar acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, deplasarea să se realizeze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial