26 aprilie 2024
DOAMNE, FEREŞTE! Înmormântare în condiţii greu de imaginat, la Cârlăneşti, în comuna Vârfuri!

DOAMNE, FEREŞTE! Înmormântare în condiţii greu de imaginat, la Cârlăneşti, în comuna Vârfuri!

inmcO femeie de 82 de ani din Cârlănești, judeţul Dâmboviţa, a fost condusă pe ultimul drum în condiţii greu de imaginat.

Sătenii au fost nevoiţi să care sicriul pe braţe mai bine de o jumătate de kilometru, din cauza că drumul spre cimitir este impracticabil.

inmc4Drumul spre cimitir a fost rupt de inundaţii, culmea, în urmă cu mai mulţi ani. Edilii nu s-au omorât să îl repare, mai ales că deserveşte un cătun de numai 8 familii din sat.

Drumul s-a deteriorat din ce în ce mai mult şi sunt zile în care nu poate fi parcurs nici cu piciorul. Reprezentanţii Primăriei spun acum că bugetul comunei e prea sărac şi nu îşi permite cheltuiala reparatiei.

Drumul distrus de alunecările de teren leagă un cătun de vatra satului. Astfel, rudele femeii moarte n-au avut decât să găsescă cei mai vânjoşi ţărani din sat cărora să le pună sicriul pe umeri.

inmc2Ion Șerban, locanic: ”Șase oameni, de abia am tras, mortul greu, potecă îngustă, prin pădure.”

Maşina funerară a încercat să ajungă la casa moartei, dar n-a putut. A aşteptat la drumul mare până când cortegiul chinuit a ajuns la ea.

inmc1Șoferul maşinii mortuare: Am aşteptat la 500 de metri, păi n-am putut să urc, drumul foarte prost, adică nu e drum… e pădure, pe potecă au coborât bieţii oameni. Vai de mama lor la oamenii ăştia.

Oamenii spun că drumul a fost practicabil până acum 5, 6 ani.

inmc3Însă din cauza alunecărilor de teren şi a ploilor abundente este greu de parcurs chiar şi cu piciorul. Dacă au nevoie de o ambulanţă sau de pompieri, autospecialele nu pot ajunge la ei.

Omenilor nu le rămâne decât să se roage cerului să nu plouă sau să nu vină vreun cutremur. Altfel riscă să rămână cu totul izolaţi şi să nu mai poată ajunge nici măcar la groapă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial