Deputatul Corneliu Ştefan, interpelare la Ministerul Transporturilor. „Reamintesc situaţia deplorabilă în care a ajuns DN 71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia” | TargovisteNEWS

Deputatul Corneliu Ştefan, interpelare la Ministerul Transporturilor. „Reamintesc situaţia deplorabilă în care a ajuns DN 71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia”

drum-lucru „Reamintesc situaţia deplorabilă în care a ajuns DN 71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia, cea mai importantă cale rutieră pentru viaţa socială şi economică a judeţului Dâmboviţa, pe care îl străbate de la sud la nord, făcând legătura cu Bucureşti şi Valea Prahovei. Intenţii, dorinţe şi planuri de transformare a acestui drum într-o rută rapidă, de tip occidental, există din ani ’90, însă, până acum, am rămas doar cu promisiunile…

În cele din urmă, în Masterplanul General de Transporturi 2014-2020, a fost inclus proiectul de lărgire a DN 71 la patru benzi, fapt care ne-a dat încredere şi speranţă. În cadrul vizetelor de lucru efectuate în judeţul Dâmboviţa, ministrul a văzut cum arată acest drum naţional, a văzut că este nevoie urgent de lucrări de modernizare şi a afirmat, cu tărie, că nu se pune problema renunţării la acest proiect.

S-au dat chiar şi termene de lansare a procedurilor legale, punctând că nu vor fi admise întârzieri nejustificate. Reamintesc faptul că pe DN 71 se circulă anevoios din cauza aglomerării traficului, pe porţiuni întinse s-au format denivelări periculoase şi gropi, iar în nord, pe teritoriul comunei Moroeni, s-au produs şi alunecări de teren. Locuitorii judeţului Dâmboviţa, agenţii economici care dezvoltă afaceri aici şi turiştii care se îndreaptă spre zona montană Padina-Peştera, spre Valea Prahovei şi Braşov au de suferit din cauza infrastructurii rutiere precare.

Mai nou, în comuna Ulmi, la intrare în Târgovişte, SC Arctic SA construieşte unul dintre cele mai mari obiective economice care vor funcţiona în Dâmboviţa, o fabrică de maşini de spălat. Vor fi create mii de noi locuri de muncă şi acest întreprinzător de renume mondial are nevoie de un drum modern, care să corespundă necesităţilor sale de transport rapid şi în siguranţă. Orice întârziere a punerii în practică a proiectului de modernizare a DN 71, Bucureşti-Târgovişte-Sinaia, provoacă daune imense ţării, dezvoltării judeţului Dâmboviţa, prosperităţii cetăţenilor.

Ştiu că a fost semnat contractul de Revizuirere/Actualizare a Studiului de Fezabilitate pentru lărgirea DN 71 la 4 benzi, ştiu că la Agenţia pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa s-a declanşat procedura de evaluare a impactului asupra mediului pentru acest proiect şi nu este cazul să înregistrăm întârzieri generate de birocraţie, de ritmul lent de lucru al unor factori responsabili.

Prin urmare, întreb din ce motiv nu a fost scos la licitaţie proiectul tehnic şi de execuţie, aşa s-a promis în timpul vizitei de lucru efectuată în judeţul Dâmboviţa în luna august şi care este stadiul implementării acestei investiţii?”, spune deputatul PSD de Dâmboviţa, Corneliu Stefan.

Life-Style

Municipiul Moreni a participat la prima ediţie a Festivalului Internaţional ,,Generaţia Centenar” – Centenar Fest

UNIRE ŞI DRAGOSTE DE NEAM LA CENTENAR FEST În urma invitaţiei adresate administraţiei publice locale, în perioada 14 – 17 septembrie 2018, municipiul Moreni a participat la prima ediţie a Festivalului Internaţional ,,Generaţia Centenar” – Centenar Fest, organizat de Centrul Cultural Vatra în raionul Străşeni din Republica Moldova. Delegaţia a fost compusă din solişti vocali [...]