Ce nereguli au descoperit inspectorii ITM Dâmboviţa după ce au verificat mai mulţi patroni! | TargovisteNEWS

Ce nereguli au descoperit inspectorii ITM Dâmboviţa după ce au verificat mai mulţi patroni!

varf4COMUNICAT DE PRESĂ

ACTIVITATE IANUARIE 2018

În cursul lunii ianuarie 2018 activitatea I.T.M. Dâmbovița s-a concretizat în efectuarea a 133 controale în domeniul relațiilor de muncă, respectiv 63 controale în domeniul securității şi sănătății în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă au fost sancționați 21 angajatori cu avertismente și amenzi în valoare de 33.000 de lei pentru următoarele neconformități: lipsa contractelor de muncă de la locul de desfățurare a activității, munca nedeclarată și lipsa evidenței orelor prestate de salariați.

Munca nedeclarată a fost depistată la 18 angajatori din domeniile: comerț și alimentație publică: 2 persoane au fost identificate muncind fără încheierea contractelor individuale de muncă, 19 persoane nu aveau înregistrate contractele de muncă în Registrul de evidență a salariaților (Revisal) iar 2 persoane munceau în afara programului de lucru stabilit în contractele de muncă, cu timp parţial. În aceste cazuri, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 20.000 de lei.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 63 controale efectuate, 103 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 62 angajatori sancționați, 7 amenzi contravenţionale totalizând 20.000 de lei.

Inspector şef

Marius Lixandru

 

Life-Style

Municipiul Moreni a participat la prima ediţie a Festivalului Internaţional ,,Generaţia Centenar” – Centenar Fest

UNIRE ŞI DRAGOSTE DE NEAM LA CENTENAR FEST În urma invitaţiei adresate administraţiei publice locale, în perioada 14 – 17 septembrie 2018, municipiul Moreni a participat la prima ediţie a Festivalului Internaţional ,,Generaţia Centenar” – Centenar Fest, organizat de Centrul Cultural Vatra în raionul Străşeni din Republica Moldova. Delegaţia a fost compusă din solişti vocali [...]