27 aprilie 2024
Care sunt beneficiile ceaiului de tei

Care sunt beneficiile ceaiului de tei

Webp.net-resizeimageO cana de ceai de tei pe zi, consumata timp de cateva zile, iti poate aduce o serie de beneficii de care ar trebui sa te bucuri.
Ceaiul poate fi folosit atat pentru uz intern cat si pentru uz extern. Voi enumera in randurile de mai jos principalele beneficii ale ceaiului de tei atunci cand il bei, urmand ca mai apoi sa enumar si cateva beneficii ale folosirii lui pentru uz extern.
Baut frecvent, ceaiul de tei te poate ajuta:

-sa scapi de raceala si gripa
-sa calmezi inflamatiile
-sa iti intaresti sistemul imunitar
-sa ameliorezi simptomele bronsitei
-sa calmezi indigestia
-sa iti menti greutatea corporala

Cel mai cunoscut beneficiu al ceaiului de tei este acela ca te scapa de raceala si gripa, sau cel putin amelioreaza rapid simptomele acestora. E bine de stiut ca ajuta si la calmarea inflamatiilor din organism.
Intre cele doua beneficii exista o oarecare legatura. Ceaiul de tei contine un mucilagiu care reduce inflamatia din gat si din cavitatea bucala. Acesta este primul care pune umarul la indepartarea racelii. Ulterior, temperatura este indepartata prin numeroasele proprietati ale teiului care favorizeaza transpiratia, ajutand la hidratarea organismului.
Acelasi mucilagiu din ceaiul de tei ajuta si la ameliorarea efectelor bronsitei, calmand inflamatia cailor respiratorii.
Sistemul imunitar este intarit prin consumul de ceai de tei atat direct, prin substantele pe care le contine, cat si indirect, ajutandu-te sa ai un somn cat mai linistitor, sa scapi de stres si anxietate, unii dintre cei mai mari dusmani ai acestuia.

Indigestia este calmata sau chiar alungata de ceaiul de tei prin proprietatile cu rol in calmarea tulburarilor stomacale. Agentii carminativi au un efect antispaspodic, ajutand astfel la eliminarea crampelor si a flatulentelor.
Chiar daca poate fi greu de crezut, ceaiul de tei te poate ajuta sa slabesti deoarece are un efect diuretic si ajuta corpul sa elimine cat mai multa apa din organism.

Beneficiile ceaiului de tei atunci cand este folosit pentru uz extern

Ceaiul de tei are anumite beneficii si atunci cand il folosesti pentru uz extern. Pentru ca are proprietati antiinflamatorii, il poti folosi ca remediu pentru cearcane si ochii umflati.
De asemenea, acesta poate fi folosit si pentru regenerarea tenului. In acest sens te poti spala pe fata cu el cateva zile sau poti folosi comprese.
Pentru a diminua senzatia de oboseala sau pentru a scapa de insomnie si anxietate, poti face bai cu ceai de tei. Proportia optima este de o cana de ceai la un litru de apa. Acesta ajuta si la combatarea unor afectiuni precum artrita si reumatismul.
In concluzie, ceaiul de tei poate face minuni atunci cand esti racit, ai indigestie sau alte probleme cu digestia, ai un sistem imunitar slabit sau ai insomnii.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial