26 aprilie 2024
Bucurie, de 1 iunie, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa

Bucurie, de 1 iunie, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa

dgaspcCOMUNICAT DE PRESĂ

1 IUNIE – ZIUA INTERNAȚIONALĂ A COPILULUI

2 IUNIE- ZIUA NAȚIONALĂ PENTRU ADOPȚIE

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, în data de 31 mai 2017, la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa(DGASPC Dâmbovița) au fost organizate manifestări dedicate zilei de 1 iunie -Ziua Internațională a Copilului.

La eveniment au participat Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, Vicepreședinții Consiliului Județean Dâmbovița, Claudia Gilia și Mihai Alin Manole, Secretarul general al Consiliului Județan Dâmbovița, Ivan Vasile Ivanoff, Directorul general al DGASPC Dâmbovița, Cristiana Bucur, Directorii generali adjuncți ai DGASPC Dâmbovița, Doinița Dinu și Katalin Iamandi, Coordonator al filialei judeţene Dâmboviţa a Organizaţiei „Salvaţi copiii”, Daniela Zoe, reprezentanți ai DGASPC Dâmbovița și ai presei locale.

Programul a fost susținut de copii talentați care beneficiază de o măsură de protecție specială. Aceștia au oferit invitaților, un spectacol cu cântece, dansuri, poezii și auparticipat la un concurs de desene pe asfalt, cu tema Ziua Internațională a Copilului și concursuri Nimerește ținta. Toți copiii au primit cadouri și diplome din partea organizatorilor, în colaborare cu Asociația Județeană a Asistenților Sociali Profesioniști Dâmbovița și Organizația Salvați Copiii.

În toate centrele pentru copii din subordinea instituţiei,se desfășoară manifestări dedicate zilei de 1 iunie, care constau în jocuri distractive, concursuri sportive, mese festive, vizite la diferite obiective și toți copiii primesc daruri cu sprijinul sponsorilor, al Arhiepisopiei Târgoviștei și cu implicarea unor școli și licee din județ.

În această zi, nu trebuie să-i uităm nici pe copiii adoptați, care sunt sărbătoriți în fiecare an în data de 2 iunie.

Începând cu luna august 2016, au intrat în vigoare modificările la Legea adopției, iar acestea au crescut șansele copiilor cu vârste mai mari de 2 ani, din sistemul de protecție specială, de a fi adoptați. Astfel, 6 copii cu vârsta cuprinsă între 5-11 ani și-au găsit o familie, iar de la începutul anului 2017, s-a realizat încuviințarea definitivă a adopției pentru 15 copii.

La această dată, 71 copii au deschidere procedură de adopție valabilă, iar 10 dintre aceștia se află în proces de potrivire practică cu familii adoptatoare.

De Ziua Internaţională a Copilului, le urăm tuturor copiilor La Mulţi Ani!

 

Director general,

ing. Cristiana Bucur

Persoană de contact,

cons. Cerasela Gurgu

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial