26 aprilie 2024
Brânză, ţuică şi cozonac din Dâmboviţa, servite la Bruxelles!

Brânză, ţuică şi cozonac din Dâmboviţa, servite la Bruxelles!

bruxLa finalul săptămânii trecute, o delegație a Consiliului Județean Dâmbovița a participat la ”Open Doors Day – Ziua porţilor deschise la instituţiile europene din Bruxelles”, pentru a reprezenta județul Dâmbovița la evenimentele organizate cu prilejul aniversării a 20 de ani de existență a Comitetului Regiunilor Europei.

Cu acest prilej, a fost organizat și „Festivalul regiunilor şi oraşelor europene”, ce a reunit standuri de prezentare şi promovare a regiunilor Europei.

Comitetul Regiunilor Europene este instituția care an de an reunește, sub egida “Festivalul regiunilor și oraselor”, regiunile și orașele Europei – într-o expoziție deschisă publicului larg și care se bucură de un flux de vizitatori de aproximativ 4.000 de persoane.

Delegaţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa a fost formată din consilierii judeţeni: Luminiţa Olaru, Ovidiu Niţoiu şi Adrian Dumitru, Oana Ivanov, consilier în cadrul Direcției Genarale Programe Europene, Comunicare și Relații Externe și Luiza Petcu, expert Cabinet Președinte.

La standul Dâmboviței, au fost expuse – alături de produse tradiţionale româneşti, cu specific din zona noastră: țuică, brânză, cozonac, broşuri de promovare a județului, prin care au fost prezentate diversitatea şi atractivitatea spaţiului dâmboviţean din punct de vedere cultural și turistic.

Participarea județului Dâmbovița pentru prima dată  la ”Open Doors Day – Ziua porţilor deschise la instituţiile europene din Bruxelles” s-a dovedit a fi una de succes, standul nostru de prezentare fiind unul dintre cele mai apreciate din cele 37 prezente, în sprijinul acestor afirmații stând afluența mare de vizitatori interesați de potențialul turistic și cultural al regiunii noastre.

Alături de județul Dâmbovița, România a fost reprezentată și de municipiul Arad, județul Harghita și Regiunea Nord-Est.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial