26 aprilie 2024

Au fost confirmate noi cazuri de pestă porcină în Gura Şuţii, Fieni, dar şi în Fondul de vânătoare 27 Neagra

pest5Comunicat de presă

 

Centrul Local de Combatere a Bolilor din județul Dâmbovița s-a întrunit astăzi, 21.01.2020, ora 14.00, ca urmare a confirmării virusului de pestă porcină africană în două gospodării din județ precum și pe raza unui fond de vânătoare, după cum urmează:

– 1 gospodărie în localitatea Speriețeni- comuna Gura Șuții;

– 1 gospodărie în cartier Berevoești – oraşul Fieni;

– 4 cazuri pe raza Fondului de vânătoare 27 Neagra.

Astfel, s-a luat măsura uciderii porcinelor din cele două gospodării afectate, urmând a se continua supravegherea clinică și catagrafierea tuturor porcinelor de la nivelul localităților. Totodată, în conformitate cu planurile de măsuri aprobate, s-au stabilit zonele de restricție (zona de protecție și zona de supraveghere) în jurul focarelor.

În ceea ce privește confirmarea virusului la mistreț pe raza fondului de vânătoare menționat, s-a dispus îndeplinirea tuturor activităților prevăzute în planul de măsuri aprobat.

Totodată, în cadrul ședinței, au fost aprobate deciziile de stingere a focarului din localitățile Braniștea, respectiv Perșinari.

Având în vedere evoluția virusului gripei aviare în România și la solicitarea prefectului județului, directorul DSVSA Dâmbovița a prezentat o scurtă informare cu privire la măsurile ce vor fi luate în perioada următoare, pentru prevenirea apariției virusului în județul Dâmbovița. În acest sens, au fost transmise notificări către toate UAT-urile din județ în vederea informării cetățenilor și anunțarea medicului veterinar din localitate pentru orice suspiciune de boală.

Biroul de presă al Instituției Prefectului

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial