26 aprilie 2024

Au băut şi s-au urcat la volan! Ce au păţit

acct1Nu conduceți autovehicule dacă ați consumat băuturi alcoolice!

Șofatul este incompatibil cu alcoolul, acesta reprezentând una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

De asemenea, vă informăm că persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge, riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă.

Pe timpul cercetării penale, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

În ceea ce priveşte refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării mostrelor biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Un bărbat, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe raza localității Văcărești, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Din impact, au rezultat doar pagube materiale.

În urma testării cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Moreni au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat din localitatea I.L.Caragiale.

 Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de probe biologice, însă acesta a refuzat.

Totodată, un șofer, aflat în stare de ebrietate, a fost surprins de polițiști pe raza comunei Poiana.

Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul avea o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele celor în cauză, polițiștii au întocmit dosare penale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție legală prin unitatea de parchet competentă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial