Atelier de diseminare al proiectului Erasmus+ „The Power of Words” – „Toleranță și Sport” | TargovisteNEWS

Atelier de diseminare al proiectului Erasmus+ „The Power of Words” – „Toleranță și Sport”

soc-spSâmbătă, 9 decembrie 2017, a avut loc primul atelier de diseminare al proiectului Erasmus+ „The Power of Words” numit „Toleranță și Sport”. Atelierul a abordat tema toleranței în contextul discursului instigator la ură și riscurile pe care le are acest tip de discurs asupra toleranței. Tema a fost abordată și discutată prin diverse metode nonformale (energizere, jocuri de socializare și autocunoaștere, activități sportive și discuții interactive) care au reușit să îi atragă pe tineri, să îi provoace la dezbateri și la împărtășirea experienței lor de viață în situații în care s-au confruntat cu discursul instigator la ură sau au fost martorii acestui fenomen. De asemenea, la atelier au fost prezenți și tinerii care au luat parte la proiectul „The Power of Words” având ocazia să își împărtășească experiența acumulată în timpul proiectului.

Prin activitățile desfășurate, tinerii au ajuns la concluzia că sportul este un instrument puternic de luptă în diminuarea acestui fenomen întrucât prin complexitatea sa devine un loc al multiculturalității și diversității care unește persoanele indiferent de etnie, rasă, religie, vârstă sau poziție socială. Desfășurarea atelierului în cadrul turneului de baschet 3×3 „Meda Park Winter Cup” a întărit această concluzie deoarece am avut participanți din mai multe colțuri ale lumii, ce au demonstrat că barierele impuse de prejudecăți și stereotipuri ce duc la nașterea discursului instigator la ură pot fi depășite prin sport.

Mulțumim tinerilor implicați și îi așteptăm la următoarele evenimente de diseminare care vor avea loc până în luna mai 2018.

Cu stimă,
Ilona Balint – coordonator proiect
Life-Style

Municipiul Moreni a participat la prima ediţie a Festivalului Internaţional ,,Generaţia Centenar” – Centenar Fest

UNIRE ŞI DRAGOSTE DE NEAM LA CENTENAR FEST În urma invitaţiei adresate administraţiei publice locale, în perioada 14 – 17 septembrie 2018, municipiul Moreni a participat la prima ediţie a Festivalului Internaţional ,,Generaţia Centenar” – Centenar Fest, organizat de Centrul Cultural Vatra în raionul Străşeni din Republica Moldova. Delegaţia a fost compusă din solişti vocali [...]