27 aprilie 2024

Acţiuni în forţă ale poliţiştilor dâmboviţeni!

razieBilanțul de weekend: 39 de infracţiuni constatate, 657 de sancțiuni contravenționale aplicate și 27 de permise de conducere reținute

Sâmbătă și duminică, 10 – 11 februarie 2018, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost la datorie, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, organizând 12 acțiuni și intervenind la 68 de evenimente, dintre care 53 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților, au fost constatate 39 de infracţiuni, 33 fiind judiciare, 4 la regimul rutier și două de altă natură.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 657 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 149.925 de lei.

Poliţiştii rutieri au fost în trafic, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind reținute 27 de permise de conducere și retrase 10 certificate de înmatriculare.

accag6Acțiuni pentru siguranța participanților la trafic

La data de 11 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier şi cei de la formațiunile de profil din teritoriu au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie și creșterea gradului de siguranță în timpul deplasărilor pe drumurile publice.

Poliţiştii au constatat 4 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice și au aplicat 253 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 247 pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de O.U.G. 195/2002.

Astfel, 138 de șoferi au fost sancționați pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 3 pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la efectuarea manevrelor de depășire.

De asemenea, 25 de pietoni și bicicliști au fost amendați pentru abaterile comise în trafic.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 16 permise de conducere, dintre care 11 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h și au retras 6 certificate de înmatriculare.

accagSurprinși în timp ce conduceau autoturisme, deși se aflau sub influența alcoolului

Ieri, 11 februarie, polițiștii rutieri au depistat doi bărbați în timp ce conduceau autovehicule pe raza județului Dâmbovița, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, aceștia au prezentat alcoolemii de 0.44 și 0.63 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind conduși la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

Pe numele lor, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influența alcoolului.

De asemenea, un alt bărbat din Bezdead este cercetat de polițiști după ce a fost depistat conducând un autoturism pe raza localității, deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

accaLEGE VIAȚA! CONDU PREVENTIV!

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză redusă, în condiții de vreme rea, să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

Având în vedere faptul că în această perioadă este posibil ca partea carosabilă să fie umedă ori acoperită de zăpadă sau polei, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă.

În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, trebuie folosită frâna de motor pentru a încetini. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile!

Pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers.

Chiar dacă partea carosabilă este uscată, se pot întâlni porţiuni umede, unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceți, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic – vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial