27 aprilie 2024
A fost inaugurată Şcoala Decindeni! Ce declaraţii a făcut Adrian Ţuţuianu

A fost inaugurată Şcoala Decindeni! Ce declaraţii a făcut Adrian Ţuţuianu

deci1Adrian Țuțuianu, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița: „Domnule primar, preacucernici părinți, doamnelor și domnilor profesori, stimați părinți, dragi elevi, sunt bucuros că astăzi mai inaugurăm o unitate de învățământ dintre cele pe care ni le-am propus în ultimii 4 – 5 ani de zile. Așa cum s-a spus, sursele de finanțare – Guvernul României (OUG 28/2013), bugetul local, contractul l-am semnat în anul 2015, și iată că astăzi suntem cu toții martori la un eveniment deosebit. Este important că 250 copii vor învăța într-o locație modernă, civilizată, este important că 17 cadre didactice își vor desfășura activitatea în condiții care, de acum înainte, vor fi optime pentru un proces de învățământ de calitate. Aș vrea să știți că vom finaliza, în maxim o lună, și grădinița de la Râncaciov, și sperăm ca, până la sfârșitul anului, să finalizăm și lucrările la sala de sport, una dintre cele mai mari și frumoase săli de sport din Județul Dâmbovița – care va exista aici, la Dragomirești. (…) Să ne aducem copiii la școală, să-i pregătim, pentru că în lumea de azi și de mâine este dificil fără școală.”    

sc-decLucrările au costat peste 1, 1 milioane de lei, bani de la Guvern, dar şi din taxele şi impozitele locale.

Dragomir Cristian, directorul şcolii Dragomireşti: Găsesc şcoala gata de a-si deschide porţile cunoaşterii, atât de primitoare şi ademenitoare, pentru toţi elevii, pentru educatia acestora. Astăzi, iată, prin intermediul atâtor oameni minunaţi, generoşi şi plini de pasiune, reusim să le oferim elevilor o bază materiala adecvata studiului pentru profilul actului educational din secolul XXI.

Fiecare lucru măreţ din viaţa noastră vine cu o responsabilitate şi mai mare. Ţine numai de noi, dascali si elevi in egala masura, să-i aducem acestei scoli o strălucire în plus. Avem în faţă nu doar o clădire nouă şi frumoasă, ci un viitor educaţional, al nostru şi mai ales al generaţiilor următoare.

Noua scoala e spatiul primitor in care il putem invata pe copil să-şi preţuiască unicitatea, să-şi descopere propria valoare şi să fie ceea ce este; să-şi înfrunte temerile cu încredere şi curaj, să-şi exprime individualitatea, să atingă echilibrul şi să-i inspire pe ceilalţi !

Învăţământul nu este o meserie ca oricare alta. E ceva deosebit. Trebuie să pui ceva în sufletul copilului pentru toată viaţa, iar rezultatele sunt vizibile peste ani, pentru ca, asa cum spunea N. Mandela, «educatia este cea mai puternica arma prin care putem schimba lumea»! Multumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei investitii, celor care au ales sa sprijine educatia, intelegand importanta deosebita a acesteia pentru comunitate.

Dragi elevi, Proiectul de dezvoltare instituţională a scolii noastre are ca motto: ‘’ Scoala are rostul sa te ridice undeva de unde sa-ti fie rusine sa mai cobori”. Administratia locala si centrala va pun la dispozitie o scoala noua in care sa acumulati competente si sa va « ridicati » permanent. Vă urez mult succes tuturor în activitatea desfăşurată!”  

deci2 deci3 deci4

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial