26 aprilie 2024

663 de şoferi, amendaţi pentru viteză excesivă

radarpistolPolițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au acționat în perioada 12-18 august pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei regulamentare

Acţiunea, a fost desfăşurată simultan pe teritoriul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene și a avut loc în cadrul săptămânii T.I.S.P.O.L. Speed.

În perioada 12-18 august a.c., poliţiştii de la rutieră şi ordine publică au acționat, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

În cadrul acţiunii, au fost folosite zilnic echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora.

Astfel, poliţiştii dâmbovițeni au oprit în trafic, pentru control, 1.189 de autovehicule și au aplicat 663 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea limitei legale de viteză.

Din totalul contravențiilor, 162 au fost constatate cu ajutorul aparatele TRUCAM.

De asemenea, față de 56 conducători auto a fost dispusă măsura reținerii permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Poliţia rutieră reamintește conducătorilor auto că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de drum reprezintă unele dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave produse pe drumurile publice!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial