28 ianuarie 2022
Ziua Veteranilor de Război, sărbătorită la Cimitirul de Onoare Românesc

Ziua Veteranilor de Război, sărbătorită la Cimitirul de Onoare Românesc

dsc_0101COMUNICAT DE PRESĂ

La Cimitirul de Onoare Românesc, a avut loc evenimentul dedicat Zilei Veteranilor de Război. Cu acest prilej, a fost oficiat un ceremonial militar-religios, au fost rostite alocuțiuni și au fost depuse coroane de flori la monumentele veteranilor de război. Prezent la eveniment, secretarul județului, Ivan Vasile Ivanoff, a transmis mesajul președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea:

Omagiem astăzi, după tradiție, într-o zi de mare sărbătoare creștină, pe dragii noștri veterani de război, eroi ai neamului românesc.

Gândurile noastre se îndreaptă astăzi către aceia care ne-au apărat viața, demnitatea și libertatea. Astăzi, mai mult decât oricând, rememorăm cu gratitudine pe cei ce au menținut trează încrederea poporului român în valorile sale creștine și morale.

În urmă cu 117 ani, pe data de 29 aprilie 1902, regele Carol I a recunoscut, pentru prima dată, oficial, titlul de „veteran de război”, pentru cinstirea celor care, cu demnitate şi patriotism, au luptat pentru ţară în conflictele armate din Războiul de Independență. Începând cu anul 2007, sărbătorim Ziua Veteranilor de Război, o zi în care noi, românii mândri de înaintașii noștri, ne plecăm cu respect frunțile, pentru a-i celebra pe combatanții, care au luptat pentru apărarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României.

În această zi, în care ne amintim cu respect de cei care au pus datoria faţă de patrie mai presus de propria viaţă, trebuie să fim mai conștienți decât oricând că toate realizările majore au la bază sacrificii și să respectăm jertfa celor care și-au dat viața pentru crezurile lor.

Este momentul să le mulțumim acelora care nu mai sunt astăzi printre noi, dar și celor 60 de mii invalizi, veterani și văduve de război, pentru aportul adus la România de astăzi și la libertatea cetățenilor acestei țări.

Vă mulțumesc!”

La eveniment au fost prezenți: Antonel Jîjîie – prefectul județului Dâmbovița, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Târgoviștei, reprezentanți ai Primăriei Municipiului Târgoviște, cadre militare, veterani de război.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial