1 mai 2024
Ziua Imnului Naţional, sărbătorită la Târgovişte

Ziua Imnului Naţional, sărbătorită la Târgovişte

Webp.net-resizeimagePreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, a participat la festivitățile dedicate Zilei Imnului Național, eveniment ce s-a desfășurat în Piața Tricolorului din Târgoviște.

Manifestarea a debutat cu rostirea de alocuțiuni de către oficialitățile prezente, prilej cu care președintele Daniel Comănescu a transmis următorul mesaj:

”Astăzi este unul dintre momentele în care trebuie să fim mândri că suntem români, să prețuim sacrificiile înaintașilor noștri pentru apărarea valorilor națiunii române.

            Mă simt onorat să fiu alături de domniile voastre și să am ocazia de a simți emoția intonării Imnului de stat al României, în cadru festiv.

            Este o ocazie în care este nimerit să stăm și să cumpănim la lungul drum pe care l-au parcurs românii prin istoria agitată, la provocările pe care le-au avut de înfruntat, la sacrificiile imense pe care le-au făcut. Suntem ceea ce suntem și ne bucurăm de tot ceea ce avem pentru că milioane de oameni înaintea noastră au avut idealuri și au decis să lupte pentru ele.

            Au luptat pentru independență, au luptat pentru pământul acesta binecuvântat, au luptat pentru ca noi să ne numim români și să locuim în această țară, să putem gândi și să putem vorbi liber.

Oare câte repere naționale ne mai fac să tresăltam de emoție? Cred că cei mai mulți dintre români simt aceeași vibrație atunci când sportivii și elevii olimpici din țara noastră, care ne reprezintă cu onoare în cadrul competițiilor internaționale, sunt răsplătiți cu medalii, iar acordurile imnului național sunt ascultate de oameni din lumea întreagă.

            Iar versuri ca acestea, ale imnului nostru, Deșteaptă-te, române!, sunt și astăzi la fel de actuale ca atunci când au fost scrise și trebuie să fie pentru noi un îndemn la civism, la cinste și la onoare, cuvinte pe care le auzim tot mai rar. Noțiuni pe care trebuie să le dăm mai departe și copiilor noștri, să nu-i lăsăm să uite ce înseamnă iubire de țară și respect pentru istorie.

            Vă salut pe toți cei ce gândiți și simțiți românește, mă înclin și vă îndemn să cântăm imnul României cu mândrie – în semn de solidaritate națională şi respect faţă de ţară!

            Vă mulțumesc!”

            În încheierea evenimentului, au avut loc defilarea gărzii de onoare și un scurt moment artistic, susținut de Antonia Maria Dumitru, elevă la Școala Populară de Artă Octav Enigărescu, care a intonat Imnul Național al României.

            La această manifestare au mai participat: Florina Mureșan, Subprefect al Județului Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, Vicepreședintele Senatului României, Luciana Cristea, Vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, Ivan Vasile Ivanoff, Secretarul Județului, Ionuț Săvoiu, Administrator public, Daniel Cristian Stan, Primarul municipiului Târgoviște, Monica Ilie, Viceprimar al municipiului Târgoviște, parlamentarii dâmbovițeni Claudia Gilia, Carmen Holban și Oana Vlăducă, reprezentanți ai altor instituții publice, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Târgoviștei și ai instituțiilor militare, precum și numeroși cetățeni.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial