28 aprilie 2024
Ziua Europei, marcată la Liceul de Arte ”Bălașa Doamna” printr-un concert extraordinar al olimpicilor naționali

Ziua Europei, marcată la Liceul de Arte ”Bălașa Doamna” printr-un concert extraordinar al olimpicilor naționali

Concertul olimpicilor naționali

Ziua Europei a fost marcată la Liceul de Arte „Bălașa Doamna” printr-un concert susținut de elevii olimpici care au participat anul acesta la etapa națională a Olimpiadelor Naționale de interpretare instrumentală, vocală și studii teoretice (III – VIII și IX – XII), precum și la etapa națională a Olimpiadei Naționale Corale. În Amfiteatrul „George Enescu” al instituției, profesorii și elevii, atât de la muzică, arte plastice și arhitectură, dar și cei de la cultură generală, au primit în semn de recunoștință Diplome de Excelență.

În cadrul concertului au interpretat elevii: Dasiana Badea (vioară), Iris Geală (vioară), Eliza Vulpe (violoncel), Maria Duță (percuție), David Anghelescu (clarinet), Mihnea Ilie (clarinet), Sara Bărbuță (pian), Robert Nițu (set-up/percuție), Vulpe Alexia (vioară) și Corul „Cantabile”, dirijor: Florin Emil Nicolae BADEA.

”Suntem mândri de elevii noștri, pe care îi felicităm și cărora le urăm mult succes pe mai departe!

Mulțumiri profesorilor îndrumători și corepetitori: Doina BĂDICA, Rareș HOȚESCU, Justin GROPESCU, Nicușor DOBRESCU, George RIZEA, Florin Emil Nicolae BADEA, Andrei GEORGESCU și Ioana HRIOR.

Așa cum spunea Solomon Marcus: „școala urmărește, prin mijloacele etico-pedagogice, să formeze oameni cu o dezvoltare armonioasă, în care raționalul și emoționalul, reflexivul și empiricul, logicul și intuitivul, adevărul și frumosul se află în echilibru, într-o relație de complementaritate fără de care ființa umană nu-și găsește sănătatea psiho-somatică”, iar compozitorul impresionist Claude Debussy era de părere că „muzica începe acolo unde granițele cuvintelor se termină”.”

sursa – Liceul de Arte „Bălașa Doamna”

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial