19 aprilie 2024

Ziua bibliotecarului, sărbătorită la Biblioteca Județeană ”I. H. Rădulescu” Dâmboviţa

www.mariusbuga.ro_images_bibliotecaVicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea, a participat la evenimentele organizate de Biblioteca Județeană ”I. H. Rădulescu” Dâmbovița cu prilejul Zilei Bibliotecarul din România.

Desfășurat în sala de conferințe a bibliotecii, programul a inclus atât scurte prezentări ale activităților derulate de bibliotecă, cât și o lansare de carte și o expoziție.

La eveniment au mai participat: Agnes Erich – director Biblioteca Județeană ”I. H. Rădulescu”, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, George Coandă – profesor, precum şi bibliotecari dâmboviţeni.

Vicepreședintele Luciana Cristea a felicitat bibliotecarii dâmbovițeni, urându-le mult succes pe mai departe: Mă simt deosebit de onorată să pot transmite astăzi, 23 aprilie, de Ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, mesajul meu sincer de apreciere tuturor celor care vă desfășurați activitatea în biblioteci, edituri, librării, anticariate, tuturor oamenilor de cultură și tuturor acelora care prețuiesc cuvântul scris și învățătura pe care lumea de ieri și de azi o transmite lumii de mâine – prin cărți și reviste.

Ziua de astăzi este un prilej de a transmite gândurile și urările mele cele mai bune întregului personal de specialitate, indiferent de specificul bibliotecilor în care acesta îți desfășoară activitatea.

Viitorul copiilor noștri și al nostru, ca popor, îl reprezintă cultura, iar una dintre părțile de bază ale acesteia este reprezentată de cărți. Trecutul, viitorul, arta, tradițiile și obiceiurile, poveștile, rodul imaginației a generații și generații de istorici și vizionari se află în biblioteci. Iar păstrătorii lor sunt bibliotecarii, acești ghizi care ne poartă pașii printre povești și tratate științifice, care ne deschid ușile unor lumi pline de minuni.

            Acestor oameni, care ajută la educarea copiilor noștri și la îmbogățirea bagajului nostru de cunoștințe le mulțumesc pentru munca lor asiduă de zi cu zi. Acestei echipe frumoase de la Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” îi doresc „La mulți ani” în slujba cititorului dâmbovițean, multă răbdare și multe acțiuni reușite, care să aibă ca scop atragerea câtor mai mulți cititori și dezvoltarea gustului pentru lectură!

Sper ca ziua de astăzi să reprezinte mai mult decât un omagiu adus de către noi, toți cei ce suntem prezenți, tuturor bibliotecarilor. Este o profesie nobilă, care ne ajută să ne descoperim, să nu ne uităm, să ne menținem și, mai mult decât orice, să ne promovăm valorile și identitatea și sper din suflet ca ea să nu se piardă niciodată. La fel de mult, sper ca aprecierea și respectul nostru pentru munca și activitatea dumneavoastră să fie un imbold pentru toți tinerii de a nu renunța niciodată să descopere frumusețea vieții și prin intermediul cărților. 

            Vă urez tuturor ”La mulți ani!” și vă doresc să continuați să munciți cu aceeași plăcere, bucurie și pasiune ca până acum!

                            Biroul Comunicare, Relaţii Externe al Consiliului Judeţean Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial