17 mai 2024

De ce au fost chemaţi la serviciu peste 200 de poliţişti din Dâmboviţa!

politie-scandal-bar18 infracţiuni şi peste 770 de contravenţii au fost constatate de poliţiştii din Dâmboviţa, în urma unor acţiuni desfăşurate pentru siguranţa cetăţenilor

În perioada 16-19 martie a.c., peste 200 de poliţişti au desfăşurat activităţi suplimentare pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

Astfel, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au desfăşurat şi alte activităţi specifice muncii de poliţie, respectiv 17 controale şi 13 filtre.

Au fost controlate 213 autovehicule, 29 de unităţi comerciale, 28 de obiective asigurate cu pază şi 6 transportatori de valori.

În urma acţiunilor, au fost constatate 18 infracţiuni în flagrant delict.

Din totalul infracţiunilor, 4 au fost judiciare, 2 economico-financiare şi 9 contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Poliţiştii au depistat 18 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, dintre care trei au fost reţinute şi arestate preventiv.

De asemenea, au fost aplicate 776 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de totală de 136 825 de lei.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 116 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 13 amenzi la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

De asemenea, pentru abaterile de la normele rutiere, poliţiştii au aplicat 625 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 19 permise de conducere şi 44 de certificate de înmatriculare.

Şase conducători auto au fost depistaţi la volanul autoturismelor deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, iar alţi 42 au fost amendaţi pentru exces de viteză.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial