30 aprilie 2024
Zeci de recorduri stabilite la Masters-ul de Înot de la Târgoviște

Zeci de recorduri stabilite la Masters-ul de Înot de la Târgoviște

complCampionatul Național de Înot Masters 25+, găzduit în premieră de Complexul Turistic de Natație Târgoviște, va intra în istoria competițiilor de natație. Pe parcursul celor două zile de concurs au fost doborâte numai puțin de 61 de recorduri naționale, 42 în probele masculine și 19 în cele feminine.

La ediția a VII-a a Masters-ului României la Înot au participat peste 120 de concurenți de la 19 cluburi din România, Bulgaria și Polonia. Decanul de vârstă a fost Emil Dan Stoenescu (88 de ani), legitimat la Delfinul București, urmat de bulgarul Kerchev Todor (85 de ani), de la Iris Ruse. La feminin lider de vârstă a fost Anca Ianoli Mitrofan (72 de ani), de la Tribeach Brașov.

Competiția a avut ca organizatori Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, Primăria Municipiului Târgoviște, Complexul Turistic de Natația și ACS Contratimp. „M-am reîntors la fel de fericită și la fel de onorată la Târgoviște, de anul trecut un punct important pe harta natației românești. Cum aici funcționează un bazin olimpic, am ales să organizăm anul acesta două competiții. Prima a fost Campionatele Naționale Masters, la care au participat peste 120 de sportivi.

S-a dovedit a fi un concurs de bun augur, într-o locație excelentă, pentru că s-au depășit zeci de recorduri naționale. Sperăm ca rezultatele obținute de sportivi să-i claseze cât mai sus pe listele de înscriere la Mondialele de la Budapesta. A doua competiție care se va ține la Târgoviște este Campionatul Național al Cadeților”, s-a exprimat președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec. Naționalele de Cadeți (12-14 ani) sunt programate la Complexul Turistic de Natație Târgoviște în intervalul 13-16 iulie.

Notă: Clasamentele individuale ale Campionatului Național de Înot Masters 25+ pot fi preluate de pe site-ul sau de pe pagina de Facebook ale Complexului Turistic de Natație Târgoviște. Vă mulțumim pentru colaborare!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial