10 mai 2024
Zeci de poliţişti dâmboviţeni au împânzit judeţul!

Zeci de poliţişti dâmboviţeni au împânzit judeţul!

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa au organizat pe raza municipiilor şi oraşelor din judeţ o acţiune cu efective mărite , care a avut ca principal obiectiv prezervarea şi accentuarea climatului de siguranţă publică şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, în scopul realizării surprinderii şi descurajării intenţiilor infracţionale ori contravenţionale, depistării, identificării şi tragerii la răspundere a celor care prin conduita lor încalcă prevederile legale.

Asfel, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, Serviciului de Ordine Publică, Investigaţii Criminale, Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Investigarea Fraudelor au organizat razii în diferite zone, pentru depistarea persoanelor care încalcă prevederile legale şi pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor, având o prezenţă activă în stradă.

În total au fost aplicate 922 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 164 320 lei, fiind reţinute 14 permise de conducere şi retrase 5 certificate de înmatriculare.

Exemple:

1.Cu ocazia controlului efectuat de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor la o societate comercială, au fost depistate mai multe produse (obiecte de vestimentaţie), purtând emblema şi inscripţia mărcilor „ ADIDAS”, „DSQUARED”, „NIKE”, pentru care administratorul societăţii nu deţinea documente legale de provenienţă.

Poliţiştii au procedat la ridicarea bunurilor respective, urmând a fi prezentate titularului de drepturi în vederea stabilirii autenticităţii acestora.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90 alin. 1 lit. b din Legea 84/1998 privind protecţia mărcilor şi indicaţiilor geografice.

2. Au fost depistaţi în trafic numiţii C.G., din comuna Cândeşti şi M.G., din comuna Hulubeşti, în timp ce transportau în autoutilitare material lemnos esenţă fag şi stejar, fără a deţine documente legale de provenienţă.

Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, întreaga cantitate de material lemnos fiind ridicată în vederea confiscării.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial