20 aprilie 2024

Zeci de patroni din Dâmbovița, amendați pentru munca la negru

varf4COMUNICAT DE PRESĂ

ACTIVITATE  IULIE  2017

În cursul lunii iulie 2017 I.T.M. Dâmbovița a efectuat peste 90 controale în domeniul relațiilor de muncă și 96 controale în domeniul securității şi sănătății în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă au fost sancționați 18 angajatori cu avertismente și amenzi în valoare de 68000 de lei pentru următoarele neconformități: nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidență a salariaților (Revisal), munca la negru, refuzul de a prezenta documentele solicitate de către inspectorii de muncă în vederea efectuării controlului.

Munca nedeclarată a fost identificată la 6 angajatori care foloseau 12 persoane fără întocmirea formelor legale de angajare în domeniile: confecții metalice, comerț, alimentație publică, transport marfă, spălătorii auto. Valoarea amenzilor pentru munca la negru a fost de 60000 de lei, reprezentând aproximativ 90% din totalul amenzilor aplicate în domeniul relațiilor de muncă.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 96  controale efectuate, 151 de neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 86 angajatori sancționați, 7 amenzi contravenţionale totalizând 27.000 de lei.

 

 

Inspector şef

Marius Lixandru

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial