6 mai 2024
Zeci de elevi aflați în tabără la munte s-au întâlnit cu polițiștii. Ce sfaturi bune au primit

Zeci de elevi aflați în tabără la munte s-au întâlnit cu polițiștii. Ce sfaturi bune au primit

Activitate a polițiștilor pentru informarea tinerilor aflați în tabăra de vară 

Structura de analiză și prevenire a criminalității, în colaborare cu polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară, s-au deplasat pe platoul montan din zona Padina, unde este organizată o tabără de vară la care participă 40 de elevi.

Astfel, polițiștii au inițiat discuții referitoare la regulile și măsurile de siguranță pe care tinerii trebuie să le respecte în timpul petrecut în tabără și despre amenințările pe care le pot întâlni în mediul online, în acest sens fiindu-le prezentate exemple adaptate vârstei, dar și consecinţele care apar în situaţia comiterii unor fapte antisociale.

În cadrul dezbaterilor şi discuţiilor purtate cu elevii aflaţi în tabără, poliţiştii au subliniat importanţa educaţiei în formarea şi dezvoltarea personală a acestora, atrăgând atenţia asupra modalităţilor de petrecere a timpului liber, totodată, fiind sublinită și importanța implicării tinerilor în activităţi de comunicare şi interacţiune personală.

Activitatea polițiștilor a vizat informarea și responsabilizarea tinerilor în scopul prevenirii unor situații de risc pentru aceștia, fiind circumscrisă campaniei de prevenire ”Vacanță în siguranță”.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial