28 aprilie 2024
WOW! Parc de două milioane de euro, la Titu!

WOW! Parc de două milioane de euro, la Titu!

parcIn urma acestui proiect se va realiza o extindere de parc de 3,02 hectare care va cuprinde spatii verzi, locuri de joaca, spatii de fitness, loc de promenada (amfiteatru), gradini, fantana arteziana, jardiniere, gradene, etc.

Toata documentatia si proiectul au fost depuse astazi la A.D.R. SUD-MUNTENIA.

Parcela pe care se dorește extinderea parcului public existent a orașului, aceasta se prezintă ca un spațiu viran neocupat de clădiri sau alte construcții, alipit de parcul existent.

Vor fi prezente in parc: gradene, gazon, arbori si arbusti, flori, percole, plante agatatoare, garduri vii, mobilier urban, alei, sisteme de ilulminat public cu led, zona de parcare, instalatii de irigare, sisteme de supraveghere video, retele de internet wi-fi, etc.

parc1Zona de promenada care se prezinta ca un amfiteatru reprezintă principala atracție a parcului. In mijlocul acesteia se poate monta o scena pentru a găzdui spectacole și diverse activități formale și informale pe timp de vară, iar în timpul iernii se poate transforma cu ușurintă în patinoar mobil în aer liber.

Gradenele sunt acoperite cu gazon și plantate cu arbori fastigiati de talia a doua, iar accesul se face pe rampe de înclinație confortabilă pavate cu calupuri de piatră naturală, la fel ca și piațeta.

Alte elemente estetice remarcabile ale amenajării sunt: fântâna arteziană ale cărei jeturi tâșnesc direct din pavaj, și jardinierele cu locuri de ședere ce vor fi plantate cu exemplare de arbore de mătase, specie perfect adaptată regiunii sudice a țării noastre, și a căror flori alb-rozalii vor asigura un decor de lungă durată pe timpul verii.

Locurile de ședere pot fi folosite atât de vizitatorii parcului cât și de trecătorii ce au nevoie de un moment de odihnă. In parc va fi prezent si un spatiu cu aparate de fitness in aer liber de ultima generatie, dar si modificari artificiale de relief care vor da un aspect aparte acestui parc.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial