28 iunie 2022

Weekend cu vreme rea. Continuă ploile, vântul puternic şi poleiul

62017134Sâmbătă avem tot vreme rea, cu polei pe suprafeţe mari în ţinuturile sudice; vânt rece în sud-est şi alte precipitaţii. Vor fi ninsori în vest, centru şi nord şi ploi consistente prin sudul ţării.

Maximele se vor situa între – 5 grade în Bucovina şi 8…9 grade pe litoral.

În ţinuturile sudice avem tot vreme închisă, cu ploi şi risc mare de polei, la începutul zilei. Temperaturile cresc uşor faţă de ieri, însă vântul rămâne destul de insistent, aşa că vom simţi valori mai scăzute decât cele din termometre.

Vremea în BUCUREŞTI
Şi în Bucureşti o să mai plouă puţin dimineaţa şi poleiul continua să creeze prebleme. Vântul rămâne destul de activ; maximă ajunge la 1 grad cu plus iar pe seara se lasă ceața.

Vremea la munte
La munte precipitaţiile vin îndeosebi în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbura. Dimineaţa continuă să ningă, iar pe creste se depune strat consistent de zăpadă. Mai jos va fi lapoviţă, iar pe şosele se poate depune gheaţă. În celelalte masive vor fi ninsori slabe, trecatatoare.

Vremea pentru următoarele zile

Duminică prindem vreme mai bună, deşi dimineaţa mai apare lapoviţă în sud-est. În rest, aşteptăm ceva fulguieli prin nord şi pe la munte şi ceaţă în zonele joase. Noaptea următoare va fi una destul de rece.

Luni vremea se mai încălzeşte, iar din vest pătrund mase de aer umed, care aduc alte ploi. În Munţii Apuseni se pot acumula 15 litri de apă pe metru pătrat şi doar pe creste vor fi ninsori cu lapoviţă. În jumătatea estică a ţării vedem puţin şi soarele, dar revine ceaţă.

Marţi avem vreme de primăvară, cu temperaturi de 10…12 grade în dealurile sudice şi prin Dobrogea. Norii apar din când în când; în sud şi est pot să apară aversele, iar la munte şi prin nordul ţării sunt condiţii de lapoviţă.

sursa – Pro TV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial