24 aprilie 2024
Vremea REA ne dă peste cap! S-a pus LACĂTUL pe 41 de şcoli şi e INTERZIS pe 11 drumuri judeţene!

Vremea REA ne dă peste cap! S-a pus LACĂTUL pe 41 de şcoli şi e INTERZIS pe 11 drumuri judeţene!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul Iancu Caracota, s-a întrunit astăzi, 13 februarie, pentru a lua măsurile necesare prevenirii evenimentelor deosebite cauzate de vremea nefavorabilă. Având în vedere căderile abundente de zăpadă, dar și prognoza meteorologică pentru următoarele ore, s-a dispus ca începând cu ora 12.00, traficul pe drumurile naționale și județene de la Târgoviște spre sudul județului să fie restricționat pentru vehiculele mai mari de 7,5 tone.

Școlile și liceele din municipiul Târgoviște, dar și din sudul județului vor fi închise mâine, iar cursurile vor fi recuperate în cel mai scurt timp. Măsura, care nu include și grădinițele din municipiul Târgoviște, a fost luată pentru fluidizarea traficului, dar și pentru prevenirea oricăror probleme cauzate de vremea nefavorabilă.

Serviciul de Ambulanță are obligația de a prelua pacienții dependenți de dializă și de a-i transporta către unitățile medicale pe perioada avertizărilor meteorologice.

Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Garnizoana Târgoviște vor suplimenta numărul de efective, astfel încât să poată interveni prompt în sprijinul cetățenilor. Polițiștii sunt prezenți pe toate tronsoanele de drumuri și oferă informații participanților la trafic.

Potrivit informațiilor centralizate la această oră la Instituția Prefectului Dâmbovița, 11 tronsoane de drumuri județene au fost închise circulației. Este vorba despre: DJ 722 Văcărești – Cazaci, DJ 721 A Speriețeni – Burduca, DJ 721 Produlești – Văcărești, DJ 702 E Cobia – Găești, DJ 401 A Mogoșani – Meri, DJ 401 A Potlogi – Cărpenișu – lim. jud. Giurgiu, DJ 711D Lungulețu – Poiana, DJ 503 Fierbinți – Slobozia, DJ 701 B Tărtășești – Crevedia (restricționat doar pe un singur sens, în zona căii ferate), DJ 601 Răcari – Slobozia Moară și DJ 611 Petrești – Șelaru.

41 de unități școlare au închis cursurile astăzi. Este vorba despre instituțiile de învățământ din Hulubești, Boteni, Conțești, Șelaru, Glogoveanu, Nucet, Ciocănari, Vizurești, Cojasca, Fântânele, Mătăsaru, Gura Șuții, Niculești, Răscăeți, Răcari, Nucet, Raciu, Răzvad, Vișinești, Băleni, Găești și C.N. ”Ienăchiță Văcărescu” din municipiul Târgoviște.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial