28 martie 2024
Votaţi Corul SONORIS, al Liceului Bălaşa Doamna, de la ora 17, pe TVR2!

Votaţi Corul SONORIS, al Liceului Bălaşa Doamna, de la ora 17, pe TVR2!

cor“Suntem CORUL “SONORIS” si suntem in finala GALEI PREMIILOR EXCELSIOR.
Suntem mândri ca, duminică aceasta, 9 dec., vom fi pe aceeași scenă cu Toto Cutugno!
Avem nevoie de incurajarile voastre si de un vot, pentru a câștiga marele Trofeu!
Fiți pe fază cand se da START VOT!
Vă mulțumim pentru sustinere❤”

Corul de copii „SONORIS” al Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște, cuprinde elevi din ciclul gimnazial care studiază diferite instrumente în cadrul orelor de specialitate. Constituit ca formație corală de voci egale, corul numără 38 de copii din clasele V – VIII. În mai puțin de un an de la constituirea sa, corul reușește să își însușească un repertoriu și participă la Olimpiada Națională Corală – faza zonală, unde obține Premiul I și Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese românești. Deși foarte tânăr, corul se face remarcat destul de repede și este invitat să concerteze atât în deschiderea Olimpiadei Naționale de Limbi romanice și a Olimpiadei Naționale de Tehnologii, ambele organizate anul acesta la Târgoviște, cât și în diverse manifestări județene, prilejuite de Centenarul Marii Uniri.

cor-sonorisCorul „Sonoris” a fost înscris în Programul Național Cantus Mundi – în luna martie, a beneficiat de un workshop desfășurat la Târgoviște în perioada 13-14 aprilie 2018, la initiativa distinsei doamne Anna Ungureanu, dirijorul Corului Național de Cameră Madrigal. În data de 21 mai 2018, Corul de copii ”Sonoris” este invitat să participe în cadrul emisiunii „Oaza de muzică”, de la postul Național – Radio România Cultural cu un recital propriu, program transmis în direct pe postul de radio și live pe facebook. Ca parte din acest Proiect Național, corul de copii al liceului participă pentru prima dată la gala Cantus Mundi, în cadrul Festivalului Opera Copiilor din data de 2 iunie, unde susține un recital pe scena Operei Comice pentru Copii din București. Ca urmare a prestației artistice și a repertoriului prezentat în concerte și spectacole, corul s-a bucurat de aprecierea publicului și, în scurt timp, participă la un alt eveniment – „Cantus Mundi București Fest” – desfășurat la Romexpo, în perioada 2-4 august 2018. Aici au avut loc concerte ale corului alături de Corul Național de Cameră Madrigal – Marin Constantin, în gala aniversară „Madrigal 55” (55 de ani de activitate neîntreruptă a corului) și de artiști consacrați din lumea muzicii ușoare românești care au fredonat refrenele celebre ale pieselor lor alături de coriști.
La un an de la constituirea sa, în luna octombrie 2018, Corul de copii „SONORIS” obține cea mai importantă distincție a sa, Diploma de Aur, la Concursul coral internațional „A ruginit frunza din vii”, care a avut loc la Chișinău, în Republica Moldova, reprezentând România la unul dintre cele mai apreciate evenimente artistice dedicate muzicii corale.

Mult succes!

La Gala Premiilor Excelsior, transmisă în direct pe TVR2, Duminică 9 Decembrie, ora 17:00, veți putea vota corul preferat:
Corul „Sfânta Elisabeta” (București)
Corul Meloritm (București)
Corul „ Lia Ciocârlia” (Podul Ilioaiei, Iași)
Corul „Cununița Muntenească” (Ploiești)
Corul „Vox Infantiae” (Roman)
Corul „Dolce” (Slatina)
Corul „ Corul Bravissimo” (București)
Corul de copii „Sonoris” (Târgoviște)
Corul „ Talita Kumi” (Piatra-Neamț)
Corul de copii al Liceului „Waldorf” (Timișoara)

#galapremiilorexcelsior #tvr #teatrulexcelsior #corulsfantaelisabeta #corulmeloritm #corulliaciocarlia #corulcununitamunteneasca #corulvoxinfantiae #coruldolce #corulbravissimo #corulsonoris #corultalitakumi #corulwaldorf

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial