28 aprilie 2024

Vorbeşti la telefon când eşti la volan? Primeşti 2 puncte de amendă şi 2 puncte de penalizare!

soferlavolanPoliţia rutieră atrage atenţia:

Neportul centurii de siguranţă şi folosirea neregulamentară a telefonului mobil în timpul deplasărilor pe drumurile publice constituie contravenţii şi se sancţionează cu 2 puncte amendă şi 2 puncte penalizare.

În conformitate cu prevederile art. 36 alin. 1 din O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, conducătorii autoturismelor şi persoanele care ocupă locuri prevăzute prin construcţie cu centuri sau dispozitive de siguranţă omologate trebuie să le poarte în timpul circulaţiei pe drumurile publice.

Şoferilor le este interzisă utilizarea telefoanelor mobile atunci când aceştia se află în timpul mersului, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive tip „handsfree”.

În cazul în care nu respectaţi aceste obligaţii, sunteţi pasibili de sancţiuni contravenţionale.

Poliţiştii de la rutieră au acţionat pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor care nu utilizează centura de siguranţă sau care folosesc neregulamentar telefonul mobil.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au aplicat 181 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 2 permise de conducere.

Din totalul acestora, 148 au fost pentru neportul centurii de siguranţă şi a sistemelor de retenţie şi 18 pentru nerespectarea regulilor de circulaţie la trecerea la nivel cu calea ferată.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial