19 aprilie 2024
Voineşti – S-a făcut ţuica? Vezi ce alcoolemie avea un şofer oprit în trafic!

Voineşti – S-a făcut ţuica? Vezi ce alcoolemie avea un şofer oprit în trafic!

Poliţia rutieră vă informează:

Consumul de alcool este incompatibil cu activitatea de şofat, reprezentând una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere !

Poliţiştii din cadrul Secţiei numărul 5 Poliţie Rurală Voineşti au oprit în trafic pentru control un vehicul condus de numitul A.I., de 39 de ani, din localitate.

Fiind testat cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o alcoolemie de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţia rutieră dâmboviţeană atrage atenţia conducătorilor auto în ceea ce priveşte conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice:

o Consumul de alcool este incompatibil cu activitatea de conducere a autovehiculelor, constituind un important factor de risc pentru şoferi, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic şi determinând astfel creşterea şanselor de implicare în accidente rutiere.

o Persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

o De asemenea, pe timpul cercetării permisul de conducere al acestora este reţinut, fără drept de circulaţie.

o Refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul sau al unui tramvai ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurarii probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei de produse sau substanţe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

o Sub limita de 0,80 g/l alcool pur în sânge, fapta constituie contravenţie iar sancţiunea este suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru trei luni, la care se adaugă nouă puncte de amendă, în valoare de 720 de lei.

Poliţiştii au depistat în trafic trei persoane, cu vârste cuprinse între 15 şi 22 de ani, în timp ce conduceau mopede, fie neînregistrate, fie fără a deţine permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Corneşti au oprit în trafic pentru control un moped condus de numitul O.M., de 15 ani, din comuna Bilciureşti.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că minorul nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, alte două persoane, cu vârste cuprinse între 19 şi 22 de ani, au fost depistate de poliţiştii rutieri în timp ce conduceau mopede neînmatriculate, fără a poseda permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule sau având suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Pe numele celor trei bărbaţi, poliţiştii au întocmit dosare penale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

Poliţia dâmboviţeană recomandă conducătorilor de mopede următoarele :

-purtaţi întotdeauna casca de protecţie; -respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie; -concentraţi-vă asupra traficului şi nu vorbiţi la telefonul mobil în timpul deplasării;

-adaptaţi în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic; -semnalizaţi orice schimbare a direcţiei de mers şi asiguraţi-vă temeinic înainte de a incepe manevra în sine;

-fiţi previzibili şi nu faceţi slalom printre autovehicule, schimbând frecvent banda de circulaţie; -păstraţi o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculele care circulă în faţa dumneavoastră.

Transportul de mărfuri şi persoane, verificat de poliţiştii rutieri !

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dâmboviţa au desfăşurat o acţiune pentru verificarea legalităţii transportului de mărfuri şi persoane.

În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au aplicat 69 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 44.750 de lei.

Totodată, poliţiştii rutieri au retras 4 certificate de înmatriculare, iar unui conducător auto i s-a reţinut permisul pentru conducere pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii rutieri au beneficiat de sprijinul reprezentanţilor RAR Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial