18 aprilie 2024

Voineşti – I-au lăsat fără pistoale!

www.mariusbuga.ro_images_pistolPoliţia dâmboviţeană atrage atenţia deţinătorilor legali de arme letale şi neletale, supuse autorizării, cu privire la obligativitatea prelungirii valabilităţii permisului de armă, înainte de expirarea acesteia.

În conformitate cu prevederile Legii 295/2004, persoanele deţinătoare legale de arme letale şi neletale supuse autorizării au obligaţia de a se prezenta la sediul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, în vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă, înainte de expirarea acesteia.

Potrivit normelor legale, permisul de armã are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculeazã de la data eliberării sau, după caz, de la data ultimei prelungiri.

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr.5 Poliţie Rurală Voineşti au depistat doi bărbaţi, de 39 respectiv 54 de ani, care deţineau la domiciliu arme neletale supuse autorizării, deşi valabilitatea permisului de port armă era expirată.

Cei în cauză sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de „nedepunere a armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă”.

Totodată, poliţiştii au procedat la indisponibilizarea armelor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial