20 aprilie 2024

Vlădeni – Rănit după ce l-a lovit căruţa! Căruţaşul a fugit – Are 15 ani…

accimf2Poliţia dâmboviţeană vă informează:

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni au fost sesizaţi că pe raza localităţii Vlădeni s-a produs un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Din cercetări a reieşit că un bărbat de 48 de ani, în timp ce se deplasa pe marginea părţii carosabile, a fost acroșat și accidentat de un atelaj hipo al cărui conducător a părăsit locul accidentului.

Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

În urma activităților desfășurate, conducătorul atelajului a fost identificat în persoana unui tânăr de 15 ani, din Vlădeni.

Pe numele acestuia, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi răsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie.

Pentru prevenirea implicării atelajelor hipo în accidente rutiere, poliţia aduce în atenţia conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală o serie de reguli:

În conformitate cu prevederile conducătorul vehiculului cu tracţiune animală este obligat:

aiba asupra lui actul de identitate, certificatul de înregistrare, iar pe vehicul montate placuţele cu numărul de înregistrare.

conducă animalele astfel încât acestea să nu constituie un pericol pentru el şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.

Să nu oprească sau să staţioneze pe partea carosabilă a drumului public.

Pe timpul opririi sau staţionării pe acostament ori în afara părţii carosabile, animalele trebuie să fie legate astfel încât acestea să nu poată intra pe partea carosabilă.

nu conducă vehiculul când se află sub influenţa alcoolului, a produselor sau substanţelor stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora.

Să semnalizeze schimbarea direcţiei de mers cu braţul şi să se asigure că din faţă sau din spate nu circulă vehicule cărora le poate pune în pericol siguranţa deplasării.

Să nu părăsească vehiculul sau animalele ori să doarmă în timpul mersului.

nu transporte în vehicule persoane care stau în picioare şi să nu abandoneze vehiculul pe drumurile publice.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial