vin. ian. 10th, 2025

Parcul Mitropoliei din Târgovişte găzduieşte cea de a XI-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari.

Acţiunea este organizată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa prin Centrul Judeţean de Cultură şi îşi propune să promoveze valorile nepieritoare ale culturii tradiționale românești, cuprinzând expunere cu vânzare de obiecte meșteșugărești și produse tradiționale, obiecte din ceramică, sculpturi din lemn, împletituri din diferite materiale, icoane pe lemn şi sticlă, costume populare,precum şi ateliere în aer liber.

La deschiderea festivă din acest an, au participat alături de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, directorul Centrului Judeţean de Cultură, Ionuţ Lăscaie, parlamentarii de Dâmboviţa Leonardo Badea şi Ionuţ Săvoiu, consilieri judeţeni şi reprezentanţi ai Consiliului Local Municipal Târgovişte.

Cu ocazia deschiderii ediţiei din acest an, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a mers la standurile celor aproximativ 60 de meșteri şi artizani populari din județul nostru, dar și din toate zonele țării care își vor expune în aceste zile la Târgovişte produsele în zona centrală a municipiului Târgovişte.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu:

„ Sunt bucuros că şi la această ediţie a Târgului Meşterilor Populari organizat de Consiliul Judeţean prin Centrul Judeţean de Cultură avem prezenţi aproximativ 60 de producători şi meşteri populari, atât din Dâmboviţa cât şi din alte zone ale ţării.

De asemenea, mă bucur că sunt mulţumiţi de modul în care am organizat, cum i-am primit şi iată că de mai mulţi ani revin aici la Târgovişte.

Mi-am propus ca pe viitor să găsim o formulă în cadrul Centrului Judeţean de Cultură, prin care să finanţăm pregătirea unor copii din şcolile dâmboviţene pentru a-i pregăti să ducă mai departe aceste meşteşuguri tradiţionale.

În al doilea rând, cred că este util să-i invităm pe toţi cei prezenţi astăzi aici, la târgul nostru săptămânal de produse tradiţionale alimentare, să-i integrăm în peisaj, să creştem numărul de participanţi şi astfel, să oferim şi puţină hrană pentru suflet”.